فارسی
سه شنبه 25 ارديبهشت 1403 - الثلاثاء 5 ذي القعدة 1445
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

چهره ملكوتی يوسف عليه السلام، ص: 256

«يا سَيّدی يا مَنْ إليه مُعَوَّلی وَ يا مَنْ اليهِ شَكْوتُ احْوالی» «1» ای سرور من، ای آن كه بر او تكيه دارم، ای آن كه شكوه و شكايت حالم را تنها به سوی او برم.

صدای حقيقی كه در روح اثر می كند اين صدا است. صداهای ديگر فقط گوش را كر می كند و به قول قرآن مانند صدای خران و نكره تر از آن است كه گاهی نوارهايش را در ماشين ها می گذارند كه هر چه اين صدا بيشتر می شود بر انحراف و بدبختی فرد افزوده می شود و اين بيچارگان را تو خالی تر می كند.

اما اگر صدای باارزش می خواهيد، ناله و صدای حضرت از دعای كميل است كه از نظر مال و تأثير و دگرگونی در عالم نظير ندارد. اگر مانند اين صدا را در ميان ارزش دارترين صداها پيدا كرديد؟ اين صدا، صدای خاصی است، چون جايگاه و موقعيت آن خاص است. بايد همه مقدمات و مؤخّرات كار را تحليل كنيم، بعد صدا را بشنويم و بفهميم.

ارزش صداهای الهی

اهل دل و افراد متخصص اين صداها را می فهمند و می شناسند كه چه صدايی است. به خدا قسم! من شرمنده ام كه می خواهم با زبانم اين صدا را بخوانم:

هزار مرتبه شستم دهان به مشك و گلاب

هنوز نام تو بردن كمال بی ادبی است

البته عمق و مفهوم اين صدا را بايد گرفت، بعد ببينيد اگر تمام فرشتگان توانستند حقيقت اين صدا را بفهمند؟ فهمش كار آنها نبوده و نيست.

______________________________
(1)- اقبال الأعمال: 709؛ مصباح المتهجد: 849.




پر بازدید ترین مطالب سال
پر بازدید ترین مطالب ماه
پر بازدید ترین مطالب روز



گزارش خطا  

^