چهره ملكوتی يوسف عليه السلام، ص: 238
وَ الْخاشِعِينَ وَ الْخاشِعاتِ وَ الْمُتَصَدِّقِينَ وَ الْمُتَصَدِّقاتِ وَ الصَّائِمِينَ وَ الصَّائِماتِ وَ الْحافِظِينَ فُرُوجَهُمْ وَ الْحافِظاتِ وَ الذَّاكِرِينَ اللَّهَ كَثِيراً وَ الذَّاكِراتِ» «1»
يعنی زنان را همدوش پاك ترين پاكان عالم در جنس مردان، در اسلام، ايمان، يقين، ذكر، تصدّق، انفاق، قرار داده است. زن بودن كه عيب و نقص نيست و مرد بودن نسبت به زن امتياز و برتری نيست. آيه:
«الرِّجالُ قَوَّامُونَ عَلَی النِّساءِ» «2»
كلمه «قوّام» در لغت عرب يعنی كارگردان زندگی، يعنی زن مادر باشد امثال حسنين عليهما السلام، بروجردی ها، شيخ انصاری ها، علامه حلی ها را تربيت كند، مرد نيز زندگی را از نظر معيشت بگرداند. اين معنای قوّام است. نه اين كه مردان اعلی حضرت و مالك زنان هستند. بلكه يعنی معيشت به آنها قوام دارد. «3»
نمونه ای از زنان پاك
در كشور مصر، بيرون شهر تمام مملكت مصر به خانمی با همه وجود ارادت دارند به نام «سيّده نفيسه» برای زيارت او از كل كشور زائر می آيد. او از نبيره های وجود مبارك حضرت امام حسن عليه السلام و عروس امام صادق عليه السلام است.
در مصر معلّم دين و قرآن بود. دست او برای انجام مسائل عالی و ملكوتی باز
______________________________ (1)- احزاب (33): 35؛ «مسلماً خدا برای مردان و زنان مسلمان و مردان و زنان با ايمان، و مردان و زنان عبادت پيشه، و مردان و زنان راستگو و مردان و زنان شكيبا، و مردان و زنان فروتن، و مردان و زنان صدقه دهنده، و مردان و زنان روزه دار، و مردان و زنان حفظ كننده خود از پليدی های جنسی، و مردان و زنانی كه بسيار ياد خدا می كنند.»
(2)- نساء (4): 34؛ «مردان، كارگزاران و تدبيركنندگانِ [زندگی ] زنانند.»
(3)- ورق های پيوست (زندگی نامه علماء)