چهره ملكوتی يوسف عليه السلام، ص: 136
تماشای پروريده های آن زمين لذّت می برند، رفع خستگی می كنند، به منطقه شكل و زيبايی می دهد و زمين ديگر نيز شوره زار و بيابان است و غير از خس و خاشاك هيچ چيزی ديگری به بار نمی آورد. حيات نبات را به آن جا بدهند، به آن سير منفی می دهد و آن را نابود می كند. آيا اين ها يكسان هستند؟
4- نيزار و نی شكر
نيزارها را كه با قد بلند در كنار رودخانه ها می رويند. تمام نی ها نی هستند و از يك نوع آب می خورند، اما يك نوع نی را در می آورند كه تو خالی است و به درد نمی خورد؛ چون كه باد در آن می افتد. و يك نوع نی هم در می آورند كه ظرف بلوری قيمتی را در كنار آن می آورند، با تيغ تميز، صاف، بی ميكروب، استريليزه شده، سر نی را می برند و آن را خالی می كنند، شكر را از داخل آن بيرون می آورند. همه نی ها در ماهيتِ چوبی، نی هستند، اما نی تو خالی كجا و نی شكر كجا؟
5- سنگ تزيينی و سنگ آبی
سنگ آبی، رنگ زيبا، جذاب و قشنگ، مغازه داران قطعه ای از آن را در مغازه كثيف و پردود، تكه تكه و كوچك می كنند، به قدری رنگ اين سنگ قشنگ است، از درون صد دانه از آن، نخ رد می كنند و آن را آويزان می كنند، و خيلی ارزش ندارد.
اما در نيشابور نيز همين سنگ خوشرنگ را در می آورند و كنار حرم حضرت رضا عليه السلام می آورند و به مغازه تميز و شخص هنرمند می دهند، می گويند: به اين ابعاد بتراش، چند دانه اش را وزن كن، ببين چقدر ارزش دارد؟ هر دانه را وزن می كند و می گويد: ده ميليون تومان. چه كسی می خواهد پول آن را بدهد؟ می گويند: اين چهار تا فيروزه می خواهيم روی ضريح حضرت رضا عليه السلام نصب كنيم. آيا اين دو سنگ با هم يكی هستند؟