فارسی
پنجشنبه 27 دى 1403 - الخميس 15 رجب 1446
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

صبر از ديدگاه اسلام، ص: 43

متعال برای تو بهشت و همنشينی با من در بهشت را مقرر كرده است.

امام صادق عليه السلام اين جمله را اضافه می كنند و می فرمايند: اين مرحله ای است كه خدا برای بندگان شايسته اش رقم زده است. اين اخلاق صالحين است كه از درد نزد خدا نمی نالند و دوا نيز نمی خواهند و خود را تسليم حضرت حق می كنند.

ارزش های قيام امام حسين عليه السلام

وجود مبارك أبی عبدالله الحسين عليه السلام در شب عاشورا می توانستند دست مبارك خود را بلند كنند و بفرمايند: خدايا! بعد از اين همه سال حسين بودن، از تو

تقاضايی دارم و آن اين است كه: تمام دشمنان مرا از بين ببری تا بقيه عمر خود را با

خانواده ام زندگی كنم و راحت بميرم. خدا نيز دعای او را برنمی گرداند و مستجاب می كرد.

از ويژگی های انسان های مؤمن، صبر است و به همديگر نيز صبر را سفارش می كنند. قرآن مجيد در سی جزء، يكصد و چهارده سوره و بيش از شش هزار آيه، بالاترين مقام را برای صابران قرار داده است؛ يعنی آن چه خدا به صابران عطا كرده است، به هيچ طايفه ای در عالم عطا نمی كند. بارها اين آيه در قرآن تكرار شده است:

«وَبَشّرِ الصَّبِرِينَ » «1» بين من و صبر كنندگان؛ كسانی كه خود را در حريم الهی و دين نگه می دارند، بشارتی است. اين ها با نگهداشتن خود، به گناه آلوده نمی شوند، چون گناه خروج از حريم حق و مربوط به حريم شيطان است. آن كسی كه اهل گناه است، حزب شيطان است. كسی كه در فرار كردن و خودداری از گناه است، در حريم حق و رفيق حضرت حق است. عبد، آشنا و محرم حضرت حق می شود. اين معنای صبر است.

______________________________
(1)- بقره 155: 2؛ «و صبر كنندگان را بشارت ده.»




پر بازدید ترین مطالب سال
پر بازدید ترین مطالب ماه
پر بازدید ترین مطالب روز



گزارش خطا  

^