صبر از ديدگاه اسلام، ص: 239
قرآن، وعده خدا و «من الله» است. اعتماد به اين كتاب، انسان را وارد مدار تمام حقايق مثبت می كند و هر اضطراب، ترس و وحشتی را از ما دور می كند و نمی گذارد دل ما به جای ديگری رفته، چيزی ما را وسوسه كند، كه من برای لذت چند روزه بروم و مانند بقيه بشوم. نمی گذارد.
بررسی آياتی در مورد صابران
اين سه آيه درباره صبر وآثار آن را ببينيد، نمونه اين سه آيه را در هيچ سوره ديگر قرآن خبر ندارم:
«» «1» صابران ديگر چه می خواهند؟ دراين سه آيه، خدا در روز قيامت هر چه مهر ومحبت داشته باشد، خرج صابران خواهد كرد. من عمری با گناه رو در رو شوم و به گناه بگويم: تو را نمی خواهم و با عبادات رو به رو شوم و بگويم: باجان و دل شما را می خواهم و عمری با تلخی ها، حوادث و ناگواری ها رو به رو شوم و به پروردگار بگويم: راضی به رضای تو هستم. صبركنم.
كسانی كه اعلام كردند: بت و طاغوت هيچ كاره ما نيستند. دلار، هوای نفس، زن مرد، صندلی قدرت و علم معبود مانيستند، بلكه:
«» پروردگار و معبود ما فقط است، هر چه او و پيغمبران او بگويند، می گوييم: چشم و هر چه غير او بگويد، اگر مطابق با خواسته او نباشد، به راحتی آن را رد می كنيم و می گوييم: نه اين را می گويند: «» ايستادگی و صبر می كنند. نه به زلف گناه گره می خورند و نه عبادت را از دست می دهند و نه
______________________________ (1)- فصلت 30: 41- 32؛ «بی ترديد كسانی كه گفتند: پروردگار ما خداست؛ سپس [در ميدان عمل بر اين حقيقت ] استقامت ورزيدند، فرشتگان بر آنان نازل می شوند [و می گويند:] مترسيد و اندوهگين نباشيد و شما را به بهشتی كه وعده می دادند، بشارت باد.* ما در زندگی دنيا و آخرت، ياران و دوستان شما هستيم، آنچه دلتان بخواهد، در بهشت برای شما فراهم است، و در آن هر چه را بخواهيد، برای شما موجود است* رزق آماده ای از سوی آمرزنده مهربان است.»