فارسی
سه شنبه 04 دى 1403 - الثلاثاء 21 جمادى الثاني 1446
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

صبر از ديدگاه اسلام، ص: 129

عالم بعد، خدا جايی به او می دهد كه يك طرف آن به خانه پيغمبر صلی الله عليه وآله و يك طرف به خانه جدم اميرالمؤمنين عليه السلام ويك طرف به خانه عمويم امام مجتبی عليه السلام ويك طرف به خانه جدم حضرت سيد الشهداء عليه السلام وصل است. ملاك اين مقام، پاكی، معرفت وكرامت نفس او بوده است.

ارزش و مقام انسان

انسان در نزد تمام فرشتگان نيز دارای ارزش است. ملائكه وقتی به حضرت آدم عليه السلام سجده كردند، يعنی به كل انسان ها سجده كردند. برای اين كه فرشتگان عالم، علی الخصوص فرشتگان عرش و حول عرش ارزش انسان را در پيشگاه خدا می دانستند.

ما از عرش و حول عرش خبر نداريم. نمی دانيم كه عرش چه مقامی است و چه اشرافی به عالم دارد. امر معنوی است؟ امر مادی و معنوی است؟ بعضی ها می گويند: ممكن است مكان باشد. در هر صورت، هر چه هست و هر كجا هست، جايگاه فرشتگان مقرب پروردگار است و مقام بعد از عرش نيز مقام فرشتگانی است كه مادون فرشتگان مقرب هستند. در مورد آن مقام بعد از عرش، آيه هفتم سوره مباركه مؤمن را ببينيد كه پروردگار می فرمايد:

«الَّذِينَ يَحْمِلُونَ الْعَرْشَ وَ مَنْ حَوْلَهُ » «1» فرشتگانی كه حامل عرش هستند و اين حمل و فرشتگانی كه در اطراف عرش هستند، برای ما روشن نيست. اين فرشتگان هم مؤمن دايم هستند و هم بنده عملی دايم پروردگار.

اينان مرتب به پروردگار عالم می گويند:

«رَبَّنَا وَسِعْتَ كُلَّ شَیْ ءٍ رَّحْمَهً وَ عِلْمًا»

______________________________
(1)- غافر 7: 40؛ «فرشتگانی كه عرش را حمل می كنند و آنان كه پيرامون آن هستند.»




پر بازدید ترین مطالب سال
پر بازدید ترین مطالب ماه
پر بازدید ترین مطالب روز



گزارش خطا  

^