فارسی
يكشنبه 16 ارديبهشت 1403 - الاحد 25 شوال 1445
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

صبر از ديدگاه اسلام، ص: 164

يقين بدان كه اگر تو بخواهی به مقامی علمی برسی، من خرجی تو را نمی توانم بدهم.

در آن روزگار، واحد پول «عبّاسی» بوده است. حتی گفته بود: من يك عبّاسی نيز نمی توانم به تو كمك كنم. او كه در سنّ چهارده سالگی بود، به پدر بزرگوارش می گويد: من از شما توقع كمك ندارم، چون می دانم شما نمی توانيد به من كمك

نماييد، چون از درون، پروردگار عالم اين جوان را به كسب حقايق هدايت می كرد، لذا حاضر شد بدون كمك پدر، برای كسب علم، به اصفهان بيايد.

ملا مهدی وقتی وارد حوزه علميه اصفهان شد، در فقر كامل به سر می برد، اما ملا احمد وقتی طلبه شد، پدرش رييس كل علما و مردم شيعه بود. يعنی تمام علمای آن روزگار اصفهان، كاشان، مشهد و نجف، نسبت به ملامهدی كرنش داشتند.

صبر و زحمت تحصيل ملا مهدی نراقی

«1»

ايام طلبگی ملا احمد در سختی نبوده است، اما ملا مهدی در سختی كامل بود و می شود گفت: او مظهر صبر بوده است. مرحوم ملا مهدی با اين درخت صبر منافع بسياری به جهان شيعه داده است و عزّت خود را در آن مشكلات عجيب حفظ كرد.

او وقتی وارد اصفهان شد، مدارس آباد اصفهان، مانند مدراس چهار باغ،

______________________________
(1)- احمد بن مهدی نراقی از اكابر دانشمندان و فقهای شيعه قرن سيزدهم هجری است وفات او بسال 1245 در نراق كاشان بوده است 0 تاليفات متنوع زيادی دارد از جمله معراج السعاده و طاقديس و مفتاح احكام، وی اشعار عرفانی زيادی سروده است.

محمد مهدی بن ابوذر نراقی كاشانی موصوف به خاتم مجتهدين از فقهای شيعه و حكيم ورياضی دان واديب قرن دوازدهم هجری كه در سال 1209 هجری در نجف اشرف وفات يافت. از تاليفات اوست انيس المجتهدين در فقه و اصول، جامع السعادات و محرق القلوب. معارف ومعاريف: 10/ 112




پر بازدید ترین مطالب سال
پر بازدید ترین مطالب ماه
پر بازدید ترین مطالب روز



گزارش خطا  

^