فارسی
چهارشنبه 06 تير 1403 - الاربعاء 18 ذي الحجة 1445
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

صبر از ديدگاه اسلام، ص: 222

رمضان 1385

الحمدلله رب العالمين و صلّی الله علی جميع الانبياء والمرسلين

وصلّ علی محمد و آله الطاهرين.

آيات قرآن و روايات، به طور مستقل صبر را مورد توجه قرار داده اند. به اين معنا كه آيات شريفه يا روايات، جز به صبر و پاداش صابران نپرداخته اند. گاهی آيات كتاب خدا و روايات، مسايل بسيار با ارزشی را در رابطه با انسان مطرح می كنند كه صبر نيز جزء يكی از آن حقايق مطرح شده است. نمونه ای از آن آيات و روايات را كه به ارزش های صبر اشاره كرده اند، عنايت كنيد.

نكته بسيار مهمی كه در ضمن نگاه به آيات قرآن، درباره صبر متذكر شدم اين است كه صبر از نعمت های ويژه پروردگار مهربان عالم است كه گويا به صورت نوری كيفی و غيبی نزد پروردگار است و اهل ايمان بايد اين نعمت را با دعا، درخواست و سؤال از پروردگار مهربان عالم بخواهند و خدا نيز به آنها عنايت كند.

البته وقتی اين نور در ظرف روح قرار بگيرد، آثار مهم خود را در زندگی دنيا و آخرت آدمی آشكار خواهد كرد. آيه ای را كه چند ارزش را بيان كرده است و گويای اين مسأله است كه صبر حقيقت الهی و نعمت معنوی است كه بايد از حضرت حق درخواست كرد، مورد بررسی قرار می دهيم.

در بين ما رسم شده است به كسی كه مصيبت ديده است، می گويند: خدا تو را صبر دهد. اين ريشه در همين آيه شريفه دارد كه صبر، حقيقتی قابل تحصيل است

كه انسان بايد به دنبال به دست آوردن آن از پروردگار مهربان عالم باشد.

مخالفت دين با جنگ طلبی

جنگی بين حق و باطل اتفاق افتاد، البته در جنگ های بين حق و باطل، هميشه پيشقدم و طراح جنگ، طرف باطل بوده است، چون:




پر بازدید ترین مطالب سال
پر بازدید ترین مطالب ماه
پر بازدید ترین مطالب روز



گزارش خطا  

^