فارسی
يكشنبه 16 ارديبهشت 1403 - الاحد 25 شوال 1445
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

صبر از ديدگاه اسلام، ص: 161

والسلام عليكم و رحمه الله و بركاته

عظمت صبر معنای حقيقی صبر 14

تهران، مسجد امير

رمضان 1385

الحمدلله رب العالمين و صلّی الله علی جميع الانبياء والمرسلين

وصلّ علی محمد و آله الطاهرين.

از عالی ترين مسائلی كه از زمان حضرت آدم عليه السلام تا رسول بزرگوار اسلام صلی الله عليه وآله در زبان وحی به عنوان امر، سفارش، موعظه و پند مطرح بوده است، مسأله با عظمت صبر است كه در همه موارد خطر، حافظ و نگهدار انسان از افتادن در خطر است.

اميرالمؤمنين عليه السلام نگاه بسيار مهمی از نظر معنا به صبر دارند، تا مردم دچار اشتباه نشوند، چون اسلام نمی گويد: سر خود را پايين بيانداز و هر كه بر سر تو زد، كاری به كار او نداشته باش. هر ظلمی كه به تو شد، به خدا واگذار كن و جواب او را نده.

يقينا اين معنای انحرافی و غلطی نسبت به صبر است، چون سكوت در مقابل ستم و خود را در معرض ذلّت قرار دادن، حرام است. عزّت مؤمن، بعد از عزّت پيغمبر صلی الله عليه وآله و خدا است، چنان كه در قرآن مطرح است:

«لِلَّهِ الْعِزَّهُ وَ لِرَسُولِهِ وَ لِلْمُؤْمِنِينَ » «1» مرحوم آيت الله العظمی بروجردی به مشكل كم پولی دچار شده بودند و برای حقوق حوزه علميه به ايشان پيشنهاد شد: از چند تاجر معروف تهران مبلغی قرض نمايند. ايشان جواب دادند: كارگردان من پروردگار است و من به وجود مبارك او حسن ظنّ دارم و تسليم خواسته او هستم.

از همين طريقی كه خدا در قرآن به مردم تكليف كرده است، ايشان تشخيص دادند كه به وسيله سهم امام عليه السلام مشكل حقوق حوزه علميه حل شود و حاضر

______________________________
(1)- منافقون 8: 63؛ «در حالی كه عزت و اقتدار برای خدا و پيامبر او و مؤمنان است.»




پر بازدید ترین مطالب سال
پر بازدید ترین مطالب ماه
پر بازدید ترین مطالب روز



گزارش خطا  

^