فارسی
يكشنبه 16 ارديبهشت 1403 - الاحد 25 شوال 1445
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

صبر از ديدگاه اسلام، ص: 194

حيوان منظمی می شديم، بعد می مرديم و تمام می شد. روز قيامت، بهشت، بعثت انبيا، فعاليت عقل، علم و تمدن، هيچ چيزی نبود.

اگر اين گونه بود كه خيلی از ارزش ها خلق نمی شد. اما اراده ما بر اين تعلق گرفت كه پذيرفتن هدايت را به صورت اختياری قرار دهيم تا با اين اختيار و انتخاب هدايت به دست خودتان، اين هدايت دارای ارزش و اجر داشته باشد و به دنبالش برزخ نورانی و قيامت آباد و به دنبال آن نيز

«عِيشَهٍ راضيَهٍ » «1» و به دنبال آن عمر ابدی داشته باشد. اين ها محصول هدايت اختياری است.

با ارزش بودن هدايت اختياری

هدايت اختياری سبب اين است كه خدا عدل را عضو جوشش دار قرار بدهد، انبيا را مبعوث به رسالت كند، برزخ و قيامت را قرار بدهد، طرف دوم وجود شما را مانند خودش ابدی قرار بدهد و وجود شما شجره طيبه شود.

بنابراين آيات، لطايف و دقايق، بخش عمده ای از كمالات و ارزش های حضرت علی بن ابی طالب عليه السلام كسب و تحصيل خود حضرت بوده و به دست آورده خود ايشان است. به چه صورت؟ با هماهنگ كردن تمام باطن و ظاهر با خواسته های پروردگار و نبوت پيغمبر اسلام صلی الله عليه وآله.

ولی اين انسان، در به دست آوردن اين ارزش ها، دچار حسد بسيار سنگين حسودان مكه و مدينه و تاريخ شد. حسد حسودان از روزی شروع شد كه ايشان به دنيا آمد و هنوز هست و ادامه دارد تا پروردگار به عمر بشر در اين كره زمين خاتمه دهد و قيامت برپا شود. تا كنون در روزگار و عالم هستی كسی را نديده ام كه به اندازه حضرت مورد حسد و ظلم قرار گرفته باشد.

نوح پيغمبر عليه السلام نهصد و پنجاه سال ظلم ديد و از دنيا رفت، اما اصلًا در كره زمين

______________________________
(1)- حاقه 21: 69؛ «پس او در يك زندگی خوش و پسنديده ای است.»




پر بازدید ترین مطالب سال
پر بازدید ترین مطالب ماه
پر بازدید ترین مطالب روز



گزارش خطا  

^