فارسی
يكشنبه 16 ارديبهشت 1403 - الاحد 25 شوال 1445
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

صبر از ديدگاه اسلام، ص: 260

شما صورت صوری خريد جنس بياور كه از كدام كارخانه خريده ای، ما پنجاه ميليون تومان به تو می دهيم، جنس را از كارخانه تحويل بگير و بفروش. عرف بازار را به ما بگو كه چقدر جنس می خری و چقدر می فروشی، ما از همين الان پول خودمان را حساب می كنيم و روی اين شراكت مان می كشيم.

من هم به رفيق كارخانه دار می گويم: ما اهل فروختن يخچال و تلويزيون و فرش و آجر و سيمان نيستيم، ما با هم نان و نمك خورديم، تو صورتی برای من بنويس كه من پنجاه ميليون از شما خريد كردم، كاغذ قلّابی كه اصلًا معامله ای انجام نگرفته است، به بانك می دهد، از بانك پنجاه ميليون می گيرد.

اين معامله حرام و اين قرض ربايی است، آن اضافه ای كه می گيرند نيز حرام است. آن اضافه ای كه اين آقا می دهد نيز حرام است. آن حرام خور و اين حرام خور در جهنم هستند.

پيغمبر صلی الله عليه وآله فرمود: گيرنده، دهنده، دفترداری كه می نويسد و واسطه، هر چهار نفری كه در رباخوری شريك واقعی هستند، اهل جهنم هستند.

گناه سنگين تر از زنای با محارم

اما روايت دوم در «فروع كافی» و كتاب با عظمت «من لايحضره الفقيه» صدوق و كتاب شريف «وسائل الشيعه» است. راوی روايت اول، اصبغ بن نباته بود، اما راوی اين روايت، شخص مولی الموحدين، اميرالمؤمنين عليه السلام است كه با دو گوش خوداز دو لب رسول خدا صلی الله عليه وآله شنيده است:

«يا عَلِی! دِرْهَمُ مِنْ رِباً عِنداللّه أَعْظَمْ مِنْ سَبعين زَنْيَهٌ بِذات محرم فی بيت الله الحرام» «1»

ای علی جان! گناه يك درهم ربا، از بيست زنا با خواهر و مادر و محارم سنگين تر است. يا ما دينداريم و قبول داريم، يا اگر قبول نداريم، ديندار نشديم.

______________________________
(1)- روضه الواعظين: 2/ 464.




پر بازدید ترین مطالب سال
پر بازدید ترین مطالب ماه
پر بازدید ترین مطالب روز



گزارش خطا  

^