فارسی
يكشنبه 16 ارديبهشت 1403 - الاحد 25 شوال 1445
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

صبر از ديدگاه اسلام، ص: 192

برنامه به صورت «اگر» مطرح است، ولی اين اگری كه اصلًا اتفاق نخواهد افتاد.

برای اين كه مطلب روشن تر شود، آيه ديگری كه «لو» دارد، ببينيم:

«لَوْ كَانَ فِيهِمَآ ءَالِهَهٌ إِلَّا اللَّهُ لَفَسَدَتَا» «1» اگر در تمام آسمان ها و زمين و عالم هستی، به جز «الله» معبود ديگری وجود داشت، يعنی كارگردان هستی دو نفر بودند «لَفَسَدَتَا» خبری از آسمان و زمين نبود و همه آن ها فاسد و نابود شده بودند. پس ممتنع است كه عالم دو كارگردان داشته باشد، بلكه يك كارگردان دارد. آن هم:

«قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ* اللَّهُ الصَّمَدُ* لَمْ يَلِدْ وَ لَمْ يُولَدْ* وَ لَمْ يَكُن لَّهُ كُفُوًا أَحَدُ» «2» و «لا اله الا الله»، «وحده لا شريك له» است.

اگر كسی در كار خدا شريكی قائل باشد و اعتقاد او تا آخر عمر ادامه پيدا كند تا بميرد، خدا در قرآن می فرمايد: الی الابد بخشيده نخواهد شد. چون كه در كنار خدا، به چيزی موهوم و غيرحقيقی اعتقاد پيدا كرده است. اعتقاد به چيزی كه وجود نداشته، ندارد و به وجود نخواهد آمد.

معنی اين اعتقاد اين است كه پروردگار در كارگردانی عاجز و ناتوان است و بايد شريك داشته باشد كه او را كمك كند و ناتوانی و ضعفش را جبران كند. اين اعتقاد بسيار بی پايه، باطل و سخيف است.

بی ارزشی هدايت اجباری

______________________________
(1)- انبياء 22: 21؛ «اگر در آسمان و زمين معبودانی جز خدا بود بی ترديد آن دو تباه می شد.»

(2)- اخلاص 1: 112- 4؛ «بگو: او خدای يكتاست؛* خدای بی نياز [همه موجودات هستی كه نيازمند و عين فقرند برای رفع نيازشان روی به او كنند و از حضرتش گدايی نمايند.]* نزاده، و زاييده نشده است،* و هيچ كس [در ذات و صفات ] همانند و همتا و شبيه او نمی باشد.»




پر بازدید ترین مطالب سال
پر بازدید ترین مطالب ماه
پر بازدید ترین مطالب روز



گزارش خطا  

^