صبر از ديدگاه اسلام، ص: 180
مردن بفهمد كه هفتاد سال اشتباه كرده است، ديگر فايده ای ندارد.
بيرون آمد، به مرد خراسانی گفت: اگر تمام دنيا را به من بدهند، جای خودم را به تو نمی دهم. زمين، پول و اموال را برای خودت نگهدار. اما اجازه گرفته ام كه به ملاقات امام صادق عليه السلام برويد. غلام با اين مرد خراسانی به خدمت امام عليه السلام آمدند.
مرد خراسانی مسائل خود را پرسيد و بعد رفت.
امام صادق عليه السلام فرمودند: تو نرفتی؟ گفت: نه، نمی روم. امام صادق عليه السلام هزار دينار به او دادند و فرمودند: اين پول نزد تو باشد. آن چيزی كه در قيامت به شما می دهند را لحاظ كنيد. اگر دست خود را در دست ما بگذاريد، از ما جدا نخواهيد شد.
امام صادق عليه السلام می داند كه اگراو به خراسان برود، ثروت ايمان او را می كشد.
امام عليه السلام دغدغه دارد كه يكی از شيعيان به طرف دوزخ حركت كند.
والسلام عليكم و رحمه الله و بركاته
علی عليه السلام عبد مصلح شخصيت و تواضع ابن فهد حلی 16
تهران، مسجد امير
رمضان 1385
الحمدلله رب العالمين و صلّی الله علی جميع الانبياء والمرسلين
و صلّ علی محمد و آله الطاهرين.
از دانشمندان كم نظير شيعه كه علاوه بر علم و دانش، در عمل نيز انسان كم نظيری بوده است، وجود مبارك ابن فهد حلی است. از نظر دانش، عمل، عرفان، حال و عبادت چهره برجسته ای است كه نزد رجال علمی شيعه و فقهای بزرگ و رده اول مكتب اهل بيت عليهم السلام مقام والا و شايسته ای دارد.
ايشان در زمان خود، در حل مشكلات، سختی ها و گره گشايی از كار مردم، حرف اول را می زد. نيازمند، گرفتار، دردمند و محتاجی به او مراجعه نمی كرد، مگر اين كه به او پاسخ مثبت می داد. اگر خود او با مال، قدرت حل مشكل مردم را نداشت، از آبروی خودش مايه می گذاشت و اين فكر را نمی كرد كه من با اين مقام، شخصيت و عظمت، شايسته نيست كه به كسی بگويم اين مقدار پول به من بدهيد