فارسی
يكشنبه 16 ارديبهشت 1403 - الاحد 25 شوال 1445
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

صبر از ديدگاه اسلام، ص: 259

چرا اميرالمؤمنين عليه السلام «فی هذه الامه» می گويد؟ يهودی ها، مسيحی ها و بودايی های دنيا را نفرمودند، چرا؟ اين را ما بايد كشف كنيم.

آنها راحت ربا می خورند. كل بانك های اروپا و آمريكا از زمان تأسيس، از حدود دويست سال قبل بر اساس ربا برپا شد. ربا در آنها قوی تر و آشكارتر است و مخترع ربا در دنيا نيز يهود بودند. قبل از يهود، ربا در كره زمين سابقه نداشته است. اما چرا علی عليه السلام می فرمايد: «فی هذه الامّه» يعنی كمربندی به دور امت می كشد و اسم اين امت را می برد. چرا؟

برای اين كه در يهود، مسيحيت، زرتشتی، بودايی و كمونيسم، كلاه شرعی وجود ندارد. اين امت اسلام هستند كه با هزار مكر، حيله و فتنه می خواهند كاری كنند كه كارشان عنوان ربا نداشته باشد و خود را به آن دلخوش كنند و بگويند: ما ربا نخورديم. در حالی كه راه فرار و حيل ربا را همه مراجع رد می كنند. اين ها ربا است.

اول برويد حلال و حرام كاسبی را ياد بگيريد، كه ای مردم! و الله! ربا در اين امت، از ردّ پای مورچه روی سنگ پنهان تر است. ربا و حرام می خوريد و نمی فهميد كه حرام خورده ايد.

سرانجام تجارت بدون آگاهی

بعد فرمود:

«التّاجِرُ فاجِرٌ وَ الفاجِرُ فِی النّارِ الّا مَنْ أَخَذَ الحَقَّ وَ أعْطَی الحَقَّ» «1»

داد و ستد كنندگان اين چنينی، بدكاران امت هستند و بيشتر دست اندركاران اقتصادی در قيامت اهل جهنم هستند، مگر كسی كه معاملات، و داد و ستد، خريد و فروش هايش بر اساس حكم خدا انجام بگيرد.

پول پاك بگيريد و جنس پاك تحويل بدهيد. با رييس بانك وارد مذاكره شدن كه

من پنجاه ميليون تومان می خواهم با بانك شريك شوم، پول از بانك، جنس از من، بروم و بفروشم و بعد سودش را نصف كنيم، مدير بانك نيز می گويد: مانعی ندارد،

______________________________
(1)- تهذيب الاحكام: 7/ 6، باب 1، حديث 16.




پر بازدید ترین مطالب سال
پر بازدید ترین مطالب ماه
پر بازدید ترین مطالب روز



گزارش خطا  

^