فارسی
شنبه 12 آبان 1403 - السبت 28 ربيع الثاني 1446
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

صبر از ديدگاه اسلام، ص: 79

من عاشق اهل تقوا هستم و اهل تقوا معشوق من هستند. برخلاف اين كه بايد بگوييم اهل تقوا عاشق هستند و خدا معشوق، ولی در قرآن مجيد می فرمايد: خدا عاشق است و اهل تقوا معشوق.

بعد از شناخت صادقان و عظمت معنوی اهل تقوا، اين سؤال به وجود می آيد كه صادقان چگونه در مدار صدق و اهل تقوا در فضای تقوا قرار گرفته اند؟ صريح آيات قرآن مجيد اين است كه اهل صدق، با طیّ منزل صبر به صدق رسيده و اهل تقوا نيز با سلوك در جاده صبر به تقوا رسيده اند.

يكی از آياتی كه اين معنا را نشان می دهد، آيه يكصد و هفتاد و هفت سوره مباركه بقره می باشد:

«وَ الصَّبِرِينَ فِی الْبَأْسَآءِ وَ الضَّرَّآءِ وَ حِينَ الْبَأْسِ أُوْلئِكَ الَّذِينَ صَدَقُواْ وَ أُوْلئِكَ هُمُ الْمُتَّقُونَ » «1» مردان و زنانی كه در مشكلات، سختی ها و ناگواری ها كه شكل های مختلفی دارد؛ سختی های بدنی، مالی، اجتماعی، خانوادگی، عبادت، طاعت و سختی های تحمل تكاليف پروردگار، صبر كردند، خود را نباختند، از حريم پروردگار و قوانين و خواسته های پروردگار بيرون نرفتند، با مشكل دينداری ساختند، تا مشكل برطرف شد. با دينداری با تكاليف ساختند تا مدت تكاليف به پايان رسيد و از دنيا رفتند. با رنج ها و ناگواری های روزگار با ديانت ساختند، تا ناگواری ها تمام و بلاها برطرف شد.

صبر در برابر مشكلات اقتصادی

«وَ الصَّبِرِينَ فِی الْبَأْسَآءِ وَ الضَّرَّآءِ»

«ضرّاء» را از «بأساء» جدا نقل می كند، «ضرّاء» به معنای مشكل اقتصادی

______________________________
(1)- بقره 177: 2؛ «و در تنگدستی و تهيدستی و رنج و بيماری و هنگام جنگ شكيبايند؛ اينانند كه [در دين داری و پيروی از حق ] راست گفتند، و اينانند كه پرهيزكارند.»




پر بازدید ترین مطالب سال
پر بازدید ترین مطالب ماه
پر بازدید ترین مطالب روز



گزارش خطا  

^