فارسی
پنجشنبه 27 دى 1403 - الخميس 15 رجب 1446
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

صبر از ديدگاه اسلام، ص: 19

و انسان ها با اقتدا به آنها، به كمالات برسند. چگونه اينان به درجه پيشوايی و امامت رسيدند؟ قرآن مجيد می فرمايد:

آنها به خاطر صبر و يقين به آيات خدا به چنين درجه ای رسيده اند و عجيب است كه خداوند، يقين به آيات را بعد از صبر مطرح می كند؛ يعنی صبر، زمينه ساز يقين به آيات خدا است.

عبد وقتی به خاطر پروردگار، در برابر گناهان می ايستد و در كنار عبادات صبر می كند و ترك عبادت نمی كند، پروردگار او را كمك می كند كه به آيات خدا باور صد در صد پيدا كند.

ممكن است در بعضی از مواقع ترديد و شك داشته باشد، ولی اين صبر او را به نقطه ای می رساند كه در باطن خود، نسبت به تمام قرآن و مطالب آن احساس يقين كند.

چه كسانی دارای يقين هستند؟ «1» در روايات ما فرمودند: اگر زنده زنده گوشت بدن آنها را قطعه قطعه كنند، دست از باورهای خود برنمی ندارند؛ زيرا معنای حقيقی دين را فهميده اند.

«وَ جَعَلْنَا مِنْهُمْ أَئِمَّهً يَهْدُونَ بِأَمْرِنَا لَمَّا صَبَرُواْ وَ كَانُواْ بِايَتِنَا يُوقِنُونَ »

اين افراد به مرتبه ای رسيده اند كه نشان دهنده راه من به بندگان شده اند؛ زيرا

صبر و يقين به آيات را سرلوحه خود قرار داده اند.

كسی كه در برابر اين سه واقعيت مهم، استقامت و صبر داشته باشد، با اعتماد به خدا، هادی و پيشوا می شود و در روز قيامت، حجت را بر تمام انسانهای بی دين تمام می كند و به اذن پروردگار، آنها را به عذاب دوزخ محكوم می كند.

خداوند می فرمايد: چنين راهنما و پيشوايی را برای شما فرستادم كه شما می توانستيد با اقتدای به او، در راه من قرار بگيريد، ولی آن فرصت بسيار مهم را از

______________________________
(1)- إرشاد القلوب إلی الصواب: 1/ 124؛ «قال الله تعالی- وَ الَّذِينَ يُومِنُونَ بِما أُنْزِلَ إِلَيْكَ وَ ما أُنْزِلَ مِنْ قَبْلِكَ وَ بِالآْخِرَهِ هُمْ يُوقِنُونَ فمدح الموقنين بالآخره يعنی المطمئنين بما وعد الله فيها من ثواب و توعد من عقاب كأنهم قد شاهدوا ذلك-.»




پر بازدید ترین مطالب سال
پر بازدید ترین مطالب ماه
پر بازدید ترین مطالب روز



گزارش خطا  

^