فارسی
شنبه 15 ارديبهشت 1403 - السبت 24 شوال 1445
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

انديشه در اسلام، ص: 365

وجود مبارك حضرت على بن موسى الرضا، عليه السلام، نقل شده است كه بسيار شنيدنى است. البته، معلوم نيست كه امام اين مطلب را در جلسه‏اى عمومى بيان كرده‏اند يا در جمع چند تن از شيعيان و يارانشان، اما امام به سه مسئله مهم اشاره كرده و مسلمانان را به عمل به آن‏ها سفارش كرده‏اند:

الف. تقوا

مسئله اول طرح شده در سخن امام كه خداوند در قرآن مجيد نيز بر آن تاكيد كرده و تمام امت‏ها را به آن سفارش كرده است پيشه كردن تقوا و اجتناب از گناه است. جالب اين است كه در قرآن مجيد موضوع ديگرى را سراغ نداريم كه خداوند اجتناب از آن را به تمام امت‏ها سفارش كرده باشند. بخش عمده‏اى از نهج البلاغه نيز درباره همين مسئله است. در روايات يازده امام و حتى امام عصر، عليهم السلام، هم- كه روايات زيادى از ايشان نداريم- اين مسئله مطرح شده است.

از بررسى آيات قرآن و روايات و مطالعه تاريخ مى‏توان به اين نتيجه رسيد كه هر مرد يا زنى كه در تاريخ حيات بشر به مقام مثبتى رسيده بر اثر عمل به اين سفارش بوده است.

امام هشتم نيز در ابتداى سفارشاتشان مى‏فرمايند:

«اتقوا الله».

تقوا پيشه كنيد.

حضرت يوسف مصداق عمل به اين سفارش بود

داستان يوسف پيامبر، عليه السلام، را از فرط شهرت همه مى‏دانند. قرآن كريم در بيان سرگذشت اين پيامبر بزرگ الهى چنين نقل مى‏كند كه در سفر سوم برادران يوسف به مصر، وقتى ده برادر با او رو به رو شدند باز




پر بازدید ترین مطالب سال
پر بازدید ترین مطالب ماه
پر بازدید ترین مطالب روز



گزارش خطا  

^