فارسی
جمعه 01 تير 1403 - الجمعة 13 ذي الحجة 1445
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

انديشه در اسلام، ص: 300

روز ملاقات، وقتى زمينه چند پرسش و پاسخ فراهم شد، با خود گفتم: شايد او در طى اين سخنان به اسلام علاقه پيدا كند. لذا، پس از احوال‏پرسى گفتم: شما چند بچه داريد؟ پرسيد: شما چند فرزند داريد؟ گفتم: چهار فرزند. گفت: خيلى رعايت مسائل خانوادگى را كرده‏ايد. پرسيدم: شما چطور؟ گفت: شش فرزند دارم. گفتم: از شوهر خود راضى هستيد؟ گفت: ما هنوز عقد نكرده‏ايم! از علتش پرسيدم. گفت: اگر روزى درك كردم كه ما مى‏توانيم با هم زندگى كنيم عقد مى‏كنيم!

كوردلان ديدگاه حقى ندارند كه بر اساس آن زندگى‏شان را نظام دهند. آن‏ها تنها شهوت و شكم خود را مى‏بينند و با اين ديدگاه با دنيا در ارتباطاند، در حالى كه خواسته انسان‏هاى بصير اين است:

«اللهم إنى أسألك الامن والايمان بك والتصديق بنبيك والعافيه من جميع البلاء و الشكر على العافيه والغنى عن شرار الناس».

نقل است كه پيامبر اين دعا را اول بار از جبرئيل شنيد. «1» پرسيد: اين دعا را از كجا آورده‏اى؟ گفت: اين دعا را ابوذر مى‏خواند و ملائكه از او ياد گرفته‏اند.

حقيقت رسالت‏

در قرآن مجيد، حقيقتى كه درباره وجود مبارك پيامبر اسلام بيان شده درباره هيچ شخص ديگرى بيان نشده و آن اهميت وجود مقدّس حضرت و رسالت او در پيشگاه پروردگار است؛ به طورى كه خداوند به انبياى ديگر خود ظهور ايشان و كتاب و روشى كه با خود مى‏آورند را خبر داده است.

در خطبه اول نهج البلاغه كه از استوارترين و حكيمانه‏ترين خطبه‏هاى امير المؤمنين، عليه‏السلام، است آمده:

«مأخوذا على النبيين ميثاقه». «2»

______________________________
(1). جبرئيل فقط از معروفيت دعاى أبوذر در آسمان‏هاخبر داد و از مضمون دعا چيزى نگفت و عرض كرد: از خود ابوذر بپرس. لذا دعا را پيامبر اكرم اولين بار از زبان خود ابوذر شنيد.

(2). نهج البلاغه، خطبه اول.




پر بازدید ترین مطالب سال
پر بازدید ترین مطالب ماه
پر بازدید ترین مطالب روز



گزارش خطا  

^