فارسی
جمعه 01 تير 1403 - الجمعة 13 ذي الحجة 1445
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

انديشه در اسلام، ص: 248

او گفتم: باز هم او را مى‏بينى؟ گفت: آرى، امروز با هم قرار ناهار داريم. گفتم: امروز اجازه بگير تا اگر با هم بوديد، من يك لحظه از دور فقط جمال او را ببينم و برگردم ...!

فردا كه آمد، گفتم: رفيقت را ديدى؟ اجازه گرفتى؟ گفت: به تو مى‏گويم! و رفت. فردا سر درس نيامد، پس فردا نيامد، يك هفته گذشت و نيامد. حالا، سال‏هاست مى‏آيم در اين مدرسه مى‏نشينم، بلكه او را ببينم، اما او ديگر باز نگشت!

اين نتيجه يك لحظه فكر كردن است. به واقع، فكر چه چيز باعظمتى است و بعضى‏ها از اين نقطه به چه جاهايى رسيده‏اند! امام صادق، عليه‏السلام، فرموده‏اند:

«العقل ما عبد به الرحمن و اكتسب به الجنان». «1»

خوش به حال كسانى كه با بهره‏گيرى از عقل هم به خدا مى‏رسند و هم بهشت را از آن خود مى‏كنند! بياييد ما هم با فكر زندگى كنيم و در همه چيز انديشه كنيم، زيرا حضرت على، عليه‏السلام، مى‏فرمايند:

«لا مال أعود من العقل و لا فقر أشد من الجهل». «2»

هيچ پروتى بهتر و سودمندتر از عقل، و هيچ فقرى شديدتر و سخت‏تر از جهل نيست.

آمادگى براى درك محضر يار

در داستان على بن مهزيار چند نكته بسيار مهم وجود دارد: يك نكته اين‏كه آن شب چهارشنبه‏اى كه نماينده حضرت امام عصر، عليه‏السلام، به على بن مهزيار گفت: آقا مرا فرستاده تا تو را ببرم، گفت: دوستان خود را هم بياورم؟ گفت: دوستان تو انسان‏هاى خوبى هستند، ولى شايسته اين بزم نيستند. بعد ادامه داد: ابن خُصيب را مى‏شناسى؟ خدا رحمتش كند! او وضو را صحيح مى‏گرفت، نماز را درست و نيكو به جا مى‏آورد

______________________________
(1). كافى، ج 1، ص 11؛ نيز محاسن، برقى، ج 1، ص 195.

(2). عيون الحكم والمواعظ، ليثى واسطى، ص 534 (البته در دو حديث جداگانه و در پى هم آورده شده)؛ نيز نهج البلاغه، حكمت 113: «لا مال أعود من العقل. ولا وحده أوحش من العجب. ولا عقل كالتدبير ...»؛ نيز اختصاص، شيخ مفيد، ص 246: «قال الصادق، عليه‏السلام: لا مال أعود من العقل، ولا مصيبه أعظم من الجهل».




پر بازدید ترین مطالب سال
پر بازدید ترین مطالب ماه
پر بازدید ترین مطالب روز



گزارش خطا  

^