فارسی
شنبه 15 ارديبهشت 1403 - السبت 24 شوال 1445
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

انديشه در اسلام، ص: 136

بردارند، در عالم بعد عذر آنان پذيرفته نخواهد شد. قرآن از اين گروه چنين گلايه مى‏كند:

«أَ وَ لَمْ يَتَفَكَّرُوا فِي أَنْفُسِهِمْ ما خَلَقَ اللَّهُ السَّماواتِ وَ الْأَرْضَ وَ ما بَيْنَهُما إِلَّا بِالْحَقِّ وَ أَجَلٍ مُسَمًّى وَ إِنَّ كَثِيراً مِنَ النَّاسِ بِلِقاءِ رَبِّهِمْ لَكافِرُونَ». «1»

آيا در [خلوت‏] درون خود نينديشيده‏اند؟ [كه‏] خدا آسمان‏ها. و زمين و آن چه را ميان آن‏هاست، جز به حق و راستى و براى مدتى معين نيافريده است؛ و همانا بسيارى از مردم به ديدار [قيامت و محاسبه اعمال به وسيله‏] پروردگارشان كافرند.

آيا براى يافتن حقيقت فكر نمى‏كنيد؟ پس عقل در وجود شما براى چيست؟ شما، در شبانه‏روز، حاضر نيستيد يك لحظه چشمانتان را ببنديد و در تاريكى وارد شويد، زيرا از تاريكى زجر مى‏كشيد؛ حاضر نيستيد گوشتان را يك شبانه‏روز ببنديد تا چيزى نشنويد؛ حاضر نيستيد خود را در اتاقى حبس كنيد و بگوييد در را از بيرون قفل كنند و بروند؛ حاضر نيستيد آب و نان نخوريد؛ پس چطور حاضر مى‏شويد عقل، يعنى عالى‏ترين عضو وجود خود را، يك عمر تعطيل كنيد؟ از اين رو، بايد به اندازه‏اى كه ساير اعضا و جوارح خود را به كار مى‏گيريد، اين كارگاه با عظمت هستى را نيز، كه قدرت انعكاس همه حقايق را در خود دارد، به كار بگيريد.

عوامل به كارگيرى عقل‏

براى به كار گرفتن عقل، بايد وقت از دست رفته خود را از بسيارى چيزها و بسيارى از افراد پس بگيريم؛ بايد رابطه‏مان را با خيلى از اشخاص قطع كنيم؛ نبايد خيلى جاها برويم؛ نبايد سر بسيارى از چهارراه‏ها بايستيم؛ نبايد به خيلى از مغازه‏ها برويم؛ و حداكثر هفته‏اى يك يا دو بار پاى تلويزيون بنشينيم؛ چون اگر بخواهيم سفر فكرى داشته‏

______________________________
(1) پى‏نوشت‏

. روم، 8.




پر بازدید ترین مطالب سال
پر بازدید ترین مطالب ماه
پر بازدید ترین مطالب روز



گزارش خطا  

^