فارسی
جمعه 01 تير 1403 - الجمعة 13 ذي الحجة 1445
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

انديشه در اسلام، ص: 169

مى‏فرمودند: اگر ما تمام تفسيرهاى قرآن كريم و زحمات مفسران درباره قرآن را جمع‏آورى و ارزيابى كنيم، به اين نتيجه مى‏رسيم كه ما تنها توانسته‏ايم خود را به كنار ساحل اين دريا برسانيم، اما هنوز نتوانسته‏ايم داخل دريا برويم و ببينيم چه خبر است و چه درى از انديشه به روى ما باز مى‏شود. «1»

بهترين نعمت الهى‏

عقل در وجود ما از بزرگ‏ترين نعمت‏هاى الهى است و وجود آن در ما دليل بر آن است كه در ميان تمام موجودات، مهر و محبت و لطف و عنايت و كرامت پروردگار عالم به انسان از همه مخلوقات ديگرش بيشتر است. بنابراين، هر كس اين عضو را تعطيل كند، بالاترين گناه را مرتكب شده و اگر كسى آن را تنها در امور مادى صرف كند، به پوسيدنش كمك كرده است. كسى كه پرخورى مى‏كند و باعث مى‏شود حركت فكرى‏اش كم شود، به خودش ظلم كرده است؛ هم‏چنين كسى كه كمتر از اندازه معين مى‏خورد و قواى مغزى‏اش را كم‏كم از دست مى‏دهد به خودش خيانت كرده است؛ هم‏چنين است كسى كه تحصيل علم را رها كرده و، از همه بدتر، كسى است كه از خوردنى‏هايى استفاده مى‏كند كه همه دنيا مى‏گويند براى عقل ضرر دارد؛ مانند گوشت‏هاى حرام، مشروبات حرام، انواع مخدرهايى كه افراد معتاد از آن‏ها استفاده مى‏كنند و در هر بار مصرف، دو هزار سلول از چهارده ميليارد سلول مغز خود را نابود مى‏كنند. اين افراد چه گناه سنگينى مرتكب مى‏شوند!

به نظر مى‏رسد در قيامت انسان‏هاى زيادى براى نماز و روزه و حجّ و كسب مال محكوم نشوند و اگر هم بشوند، گذشت‏هايى از آنها خواهد شد، ولى در دادگاه عقل، بيشتر مردم عالم- از زمان حضرت آدم، عليه‏السلام، تا برپا شدن قيامت- محكوم هستند؛ به دليل اين كلام‏

______________________________
(1). اين مطلب را خودم يكبار كه خدمت مرحوم علامه رسيده بودم از ايشان شنيدم. (مولف)




پر بازدید ترین مطالب سال
پر بازدید ترین مطالب ماه
پر بازدید ترین مطالب روز



گزارش خطا  

^