فارسی
پنجشنبه 04 مرداد 1403 - الخميس 17 محرم 1446
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

صبر از ديدگاه اسلام، ص: 90

«هاء» را نگويد، نماز او باطل است. يعنی يك «هاء» نيز در معامله با پروردگار بايد رعايت شود. در معامله با مردم نيز همين طور است، بايد روش و منش معامله با مردم مثبت، خير، نيك و خوب باشد. من از پياده رو رد شوم، به ديوار كاه گلی مواجه شوم، صاحبش را هم نمی شناسم، يك كاه از اين ديوار جدا می كنم و بعد دور می اندازم. نظر قرآن مجيد در مورد اين پر كاه چيست؟ آيا من مسئول هستم؟

من كار بد يا خلافی مرتكب شده ام؟ خدا در قرآن مجيد می فرمايد:

«وَ نَضَعُ الْمَوَ زِينَ الْقِسْطَ لِيَوْمِ الْقِيَمَهِ فَلَا تُظْلَمُ نَفْسٌ شَيْا» «1» كار خود خداوند است، چون فاعل «نضع»، «نحن» است كه در اين فعل پنهان است و مربوط به شخص پروردگار است.

می فرمايد: ما ترازوهای خود را بر اساس انصاف و عدالت در قيامت برپا می كنيم. از زمان حضرت آدم عليه السلام تا آخرين فرد از نوع شما كه به دنيا آمد و روز

قيامت برپا شد، به كسی كم ترين ظلمی نخواهد شد.

اخلاق خدا غير از اخلاق ما است. خدا اين گونه نيست كه در قيامت، در برخورد با فرعون، نمرود، يزيد، شمر، شاه، كارتر، لنين، شارون و بوش عصبانی شود و بگويد: چون شما اين همه جنايت مرتكب شده ايد، من بيش از آن جنايات شما را جريمه می كنم. خدا اين گونه نيست.

خدا كيفر گناهكاران را بر اساس گناهشان و پاداش خوبان را بر اساس كرم خود، غير از خوبی خوبان به آنها می رساند؛ يعنی اگر هر نمازی از نظر مالی مثلًا صدهزار تومان می ارزد، پروردگار بزرگ عالم صد ميليارد تومان می پردازد، ولی در كيفر بدكاران، مطابق بدی آنان جزا می دهد.

جريان آن پر كاه در اين قسمت آيه معلوم است:

______________________________
(1)- انبيا 47: 21؛ «و ترازوهای عدالت را در روز قيامت می نهيم و به هيچ كس هيچ ستمی نمی شود.»




پر بازدید ترین مطالب سال
پر بازدید ترین مطالب ماه
پر بازدید ترین مطالب روز



گزارش خطا  

^