فارسی
سه شنبه 25 ارديبهشت 1403 - الثلاثاء 5 ذي القعدة 1445
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

نسيم رحمت، ص: 271

چو ديدندم چنان در خط تسليم

مرا بس نكته ها كردند تعليم «1»

تقوا و طهارت

و البته، بی هيچ حاجت به شرح و توضيح به خوبی پيداست كه حكايت ما چيزی درست شبيه به حكايت سنگ و گوهر است. همچنانكه سنگ، «گوهر» نمی شود جز آنكه از خود مايه داشته باشد، و آنگاه رو به آفتاب كرده و در اين راه نيز مقاومت و استقامت لازم را داشته باشد، ما نيز از مرحله حيوانيت به مرتبه انسانيت نخواهيم رسيد جز آنكه نخست تقوا و طهارتی هر چند اندك و نازل برای خود دست و پا كنيم و آنگاه رو به خداوند كه نور آسمان ها و زمين است نمائيم، و در اين ماجرا نيز پيوسته ثابت قدم باشيم، و البته به دنبال اين ثبات و پايداری است كه صفات انسانی فرشته وار بر ما فرود می آيند، و ما را به كمال مطلوب می رسانند.

«الَّذِينَ قَالُوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ اسْتَقَامُوا تَتَنَزَّلُ عَلَيْهِمُ الْمَلَائِكَةُ» «2»

حمايت حق

بر اين اساس می توان گفت: اگر عنايت و حمايت حق در ميان نباشد، و يا ما از درون مايه ور نباشيم، و يا استمرار و استقامت به كار نبنديم، به مرتبت والای انسانی نيل نيافته، بلكه در وادی حيوانی و حيوانيت قفل شده و متوقف می مانيم.

افراط

البته، در چنين صورتی حيوانيت محدود نمی ماند، بلكه همواره رشد يافته، و رو به وسعت می نهد، و حالت افراط و اسراف و تبذير به خود می گيرد، و به همان ميزان اهل تعدی و تجاوز خواهد بود، و به هيچ مرز و حدی قناعت

______________________________
(1) پروين اعتصامی.

(2) فصلت/ 30.




پر بازدید ترین مطالب سال
پر بازدید ترین مطالب ماه
پر بازدید ترین مطالب روز



گزارش خطا  

^