فارسی
چهارشنبه 26 ارديبهشت 1403 - الاربعاء 6 ذي القعدة 1445
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

نسيم رحمت، ص: 165

مگر نه آنكه هر چه عشق و دوستی داشته ايم هزينه پول كرده ايم و يا اعتبار، و يا صندلی، و يا آن دختر زيباروی، و با آن جوان دلربا و يا...

رحمت بيكران خداوند بر بندگان

حقيقتی ديگر كه كريمه «بسم اللَّه الرحمن الرحيم» به آن اشارت دارد رحمانيت حق است.

اگر اللَّه به معنای تمامی خوبی ها باشد، رحمانيت نيز می رساند كه آن همه خوبی را از سر رحمت بيكران خود به بندگان ارزانی می كند، همچنانكه نعمت ها و مواهب بی كرانه خود را باران وار فرو می بارد.

همين اكنون كه اوضاع معيشتی و اقتصادی دشوار است درصد بالايی از مردم خمس بدهكار می شوند چون از مخارج خود اضافه می آورند، و اين نشانه آن است كه پرداخت و اعطاء خداوندی افزون و فراوان است.

و اگر كسانی نيز از بسياری مواهب محرومند، و از نيازمندان جامعه به شمار می آيند حكايتی ديگر دارد، زيرا خداوند دنيا را خانه گذرا و موقت قرار داده، و مكانی كه در آن بندگان محك می خورند و ميزان بندگی و ارادت خود را نمايان می سازند، از اين رو از سفره كسانی كم می گذارد تا ببيند يا كمبودها چه می كنند، آيا به راه حرام و خلاف و خطا درمی آيند يا تن به فرمان حق داده، و همان می خواهند كه او می خواهد.

البته، كسانی كه در نعمتند، و هيچ كسری و كمبودی ندارند نيز به نوعی ديگر از امتحان مشغولند، زيرا خداوند ناظر اموال اياشن است و نظارت می كند كه آنها با ثروت های خود چه می كنند، آيا نسبت به فرودستان نوازشی دارند يا نه، و يا...

در جلب نفع گيتی خود كامه كی توان بود

اين شيوه را ببايد آموخت كس ز زنده «1»

علی عليه السلام فرمود:

«انَّ اللَّهَ سُبْحانَهُ فَرَض فِی امْوالِ الْاغنياءِ اقْواتَ الْفُقَراء» «2»

______________________________
(1) لامع.

(2) نهج البلاغه، خ 328.




پر بازدید ترین مطالب سال
پر بازدید ترین مطالب ماه
پر بازدید ترین مطالب روز



گزارش خطا  

^