فارسی
سه شنبه 10 مهر 1403 - الثلاثاء 26 ربيع الاول 1446
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

صبر از ديدگاه اسلام، ص: 213

ظاهر آيه می گويد: كل فرشتگان عصيان خدا را ندارند و هر امری كه از جانب پروردگار به آنها برسد، اجرا می كنند.

به خاطر همين آيه شريفه است كه اهل تحقيق و تخصّص، داستان «فطرس ملك» را مردود و غير قابل قبول می دانند. چون هر داستانی و هر مطلبی كه بر خلاف قرآن كريم باشد، به ما فرموده اند كه آن را رد كنيد و مردود بشماريد. بنابراين اقتضا می كند كه ما داستان فطرس را دروغ بدانيم.

شخصی از اهل تحقيق، مطلبی را درباره فطرس گفت كه به نظر می رسد اين

مطلب درست باشد، گرچه شايد مطلبی ذوقی باشد. ايشان می گفتند: فطرس لفظ ابری و مربوط به زبان تورات است. وقتی اين لفظ به عربی ترجمه شود، به معنای فطرت می باشد، يعنی مايه كشش و جاذبه معنوی به جانب توحيد، كه پروردگار بزرگ عالم در وجود هر انسانی، بی استثنا قرار داده است:

«فِطْرَتَ اللَّهِ الَّتِی فَطَرَ النَّاسَ عَلَيْهَا لَا تَبْدِيلَ لِخَلْقِ اللَّهِ ذَ لِكَ الدّينُ الْقَيّمُ » «1» بيشتر مردم نسبت به اين كشش و جاذبه الهی بی توجه و غافل هستند. اگر به اين كشش توجه داشته باشند، با اين سرمايه عظيم ملكوتی، خير دنيا و آخرت را می توانند تأمين كنند.

نجات اسلام توسط سيد الشهدا عليه السلام

ايشان با توجه به حوادث صدر اول اسلام، اعتقادشان اين بود كه اصل فطرت، بعد از رسول خدا صلی الله عليه وآله بنا بود به دست اشرار به اسارت گرفته شود. اسلام نيز نهال نوپايی بود وتمام رشد اين نهال در مدينه بود و جای ديگر نيز اسلام ظهور نداشت،

______________________________
(1)- روم 30: 30؛ « [پای بند و استوار بر] سرشت خدا كه مردم را بر آن سرشته است باش برای آفرينش خدا هيچگونه تغيير و تبديلی نيست؛ اين است دين درست و استوار؛ ولی بيشتر مردم معرفت و دانش [به اين حقيقت اصيل ] ندارند.»




پر بازدید ترین مطالب سال
پر بازدید ترین مطالب ماه
پر بازدید ترین مطالب روز



گزارش خطا  

^