فارسی
جمعه 09 شهريور 1403 - الجمعة 23 صفر 1446
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

صبر از ديدگاه اسلام، ص: 127

«سلمانُ منّا اهل البيت» «1»

و الّا گوشت، پوست، استخوان، رگ، پی و خون سلمان را كه نفرمودند از ما اهل بيت است. پس به چه ملاكی سلمان از اهل بيت عليهم السلام است؟ به چه ملاكی پروردگار جبرييل را مأمور می كند كه سلام مرا به پيغمبر صلی الله عليه وآله و چهار نفر ابلاغ كن؛ علی، سلمان، ابوذر و مقداد؟ به چه ملاكی جبرييل به پيغمبر صلی الله عليه و آله عرض می كند:

به اين غلام و برده بگو: بهشت من مشتاق تو است؟ اين ملاك، ملاك بدنی، مادی و ظاهری است؟ «2» «ان الله لاينظر الی صوركم و لا الی اموالكم و لكن ينظر الی قلوبكم» «3»

خدا به قيافه و ثروت شما كاری ندارد. خدا باطن نگر است، نه ظاهر نگر. اين ظاهر و ماديت را همه موجودات زمين دارند.

آن ملاكی كه باعث شده پيامبر اكرم صلی الله عليه وآله اعلام كنند: «سلمان منّا اهل البيت» آن ارزش وجودی برخاسته از معنويت، معرفت، ايمان، عمل، اخلاص و كمال سلمان است.

انسان اين ارزش را در پيشگاه مبارك ائمه طاهرين عليهم السلام دارد، تا جايی كه وقتی

«ابان بن تغلب» «4» درب اتاق حضرت صادق عليه السلام را باز می كند، امام عليه السلام در برابر ديد

______________________________
(1)- بحار الأنوار: 11/ 313، باب 3، حديث 6.

(2)- بحار الأنوار: 22/ 341، باب 10؛ «قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صلی الله عليه وآله إِنَّ الْجَنَّهَ لَأَشْوَقُ إِلَی سَلْمَانَ مِنْ سَلْمَانَ إِلَی الْجَنَّهِ وَ إِنَّ الْجَنَّهَ لَأَعْشَقُ لِسَلْمَانَ مِنْ سَلْمَانَ لِلْجَنَّهِ.»

(3)- مستدرك الوسائل: 11/ 264، باب 20، حديث 6.

(4)- من لايحضره الفقيه، ترجمه غفاری: 6/ 408، راويان احاديث كتاب و شناخت طريق موف به آنان، بنام خداوند بخشنده مهربان شرح المشيخه

نويسنده كتاب محمّد بن علی بن حسين بن موسی بن بابويه قمّی رحمه الله گفته است:... و آنچه در آن از ابان بن تغلب كه كنيه اش ابو سعيد است نقل شده، پس آن را روايت كرده ام از پدرم- رضی اللَّه عنه- از سعد بن عبد اللَّه از يعقوب بن يزيد از صفوان بن يحيی از ابی ايّوب از ابی علی صاحب كلل از ابان بن تغلب، و او كندی و از اهل كوفه است، و در ايّام امام صادق عليه السلام از دنيا رفته است، و جميل بن درّاج در نزد امام صادق عليه السلام نام او را برد و آن حضرت گفت: خدايش رحمت كند آری بخدا سوگند مرگ او دلم را بدرد آورد. و نيز به ابان بن عثمان فرمود: براستی كه أبان بن تغلب از من روايات بسياری نقل كرده است، پس تو هر روايتی را كه او برای تو نقل كرده است آن را از من روايت كن. و او حضرت باقر و حضرت صادق عليهماالسلام را ديدار كرده و از آن دو امام روايت می كند.

توضيح: «ابان بن تغلب ثقه و از بزرگان است، و در فقه و حديث و قراءت و ادب و لغت وارد و استاد است، و دارای كتابهائی است كه از جمله آنها غريب القرآن يعنی تفسير لغات مشكل قرآن و كتاب فضائل است، و قراءت معروفی دارد در نزد قرّاء مشهور و طريق موّف باو به ابو علی صاحب كلل كه مجهول الحال است، ضعيف است، ولی طريق او بصفوان صحيح است، و چون صفوان از اصحاب اجماع است ميتوان اين طريق را باين جهت تصحيح نمود.»




پر بازدید ترین مطالب سال
پر بازدید ترین مطالب ماه
پر بازدید ترین مطالب روز



گزارش خطا  

^