فارسی
دوشنبه 12 شهريور 1403 - الاثنين 26 صفر 1446
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

صبر از ديدگاه اسلام، ص: 254

وصلّ علی محمد و آله الطاهرين.

آيات قرآن مجيد و رواياتی كه در معتبرترين كتاب ها آمده است، گاهی فقط صبر را به عنوان ارزش بسيار مهم اخلاقی و دستگيره نجات مطرح كرده اند، چون ايستادگی، استقامت و صبر درباره طاعت، معصيت و ناگواری های روزگار به كار می رود.

صبر در مقابل گناه به اين معنا است كه انسان توجهی به وسوسه های درون و بيرون، به جاذبه های گناه و لذّات معصيت نكند. عاقبتِ گناه را با قرآن، فرمايشات انبيا و ائمه طاهرين عليهم السلام بسنجد و اين كه قطعا گناه انسان را از نگاه رحمت خدا می اندازد.

با توجه به اين خسارت هايی كه از گناه متوجه انسان می شود، انسان با گناه رابطه برقرار نكند و دامن به گناه آلوده نكند. اين رابطه برقرار نكردن و دامن آلوده نكردن كه در ظاهر سخت و مشكل است، فشار درونی و بيرونی دارد، ولی بايد تحمل كند تا اين فشارها او را وادار نكند كه زندگی را به گناه آلوده كند.

فشار درونی و بيرونی اين تمايلات انسان، بی مهار است. رسول خدا صلی الله عليه وآله می فرمايند: ممكن است اين فشار از سوی زن و فرزند باشد كه انسان را تحت مضيقه قرار بدهند تا مرتكب گناهی شود، به خصوص گناهان مالی.

پروردگار در قرآن می فرمايد: اين فشار واردكنندگان، دوست و خيرخواه شما نيستند:

«يَأَيُّهَا الَّذِينَ ءَامَنُواْ إِنَّ مِنْ أَزْوَ جِكُمْ وَ أَوْلَدِكُمْ عَدُوًّا لَّكُمْ فَاحْذَرُوهُمْ » «1»

______________________________
(1)- تغابن 14: 64؛ «ای اهل ايمان! به راستی برخی از همسران و فرزندانتان [به علت بازداشتن شما از اجرای فرمان های خدا و پيامبر] دشمن شمايند؛ بنابراين از [عمل به خواسته های بی جای ] آنان [كه مخالف احكام خداست ] بپرهيزيد، و اگر [از آزار و رنجی كه به شما می دهند] چشم پوشی كنيد و سرزنش كردن آنان را ترك نماييد و از آنان بگذريد [خدا هم شما را مورد الطاف بی كرانش قرار می دهد]؛ زيرا خدا بسيار آمرزنده و مهربان است.»




پر بازدید ترین مطالب سال
پر بازدید ترین مطالب ماه
پر بازدید ترین مطالب روز



گزارش خطا  

^