فارسی
سه شنبه 13 شهريور 1403 - الثلاثاء 27 صفر 1446
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

نسيم رحمت، ص: 187

بالا آمده و محصول آنها توسط خود آدمی درو خواهد شد.

«فَمَنْ يَعْمَلْ مِثْقالَ ذَرَّةٍ خَيْراً يَرَهُ» «1»

ذره همان چيزی است كه امروزه به اتم ياد می شود و آن به قدری كوچك است كه نه با چشمان عادی و نه با دقيقترين ابزار قابل مشاهده است، و تنها آثار آن را می توان مشاهده كرد، و گرنه حجم آن تنها با محاسبات علمی قابل سنجش است، و به قدری كوچك است كه چند ميليون آن می توانند روی نوك سوزنی جای گيرند. به هر حال اين آيه از آياتی است كه پشت را می لرزاند و نشان می دهد كه حسابرسی خداوند در آن روز بسی حساس و دقيق است.

دقت و سخت گيری در حسابرسی قيامت نه تنها از اين آيات بلكه از آيات گوناگون ديگر نيز به خوبی استفاده می شود كه در حسابرسی اعمال آدمی در قيامت فوق العاده دقت و مو شكافی می شود.

در كتاب خدا از زبان لقما به فرزند خويش می خوانيم:

«يا بُنَيَّ إِنَّها إِنْ تَكُ مِثْقالَ حَبَّةٍ مِنْ خَرْدَلٍ فَتَكُنْ في صَخْرَةٍ أَوْفِي السَّماواتِ أَوْفِي الْأَرْضِ يَأْتِ بِهَا اللَّهُ إِنَّ اللَّهَ لَطيفٌ خَبيرٌ» «2» پسرم! اگر چيزی به اندازه سنگينی دانه خردلی باشد و در دل سنگی يا در گوشه ای از آسمان و زمين پنهان گردد، خداوند آن را برای حسابرسی می آورد.

به هر حال از آيات استفاده می شود كه در آن محكمه عظيم، كوچكترين اعمال آدمی حسابرسی می شود.

از عبداللَّه بن مسعود نقل شده است كه محكمترين آيات كتاب مجيد همين آياتِ «فَمَنْ يَعْمَلْ مِثْقالَ ذَرَّةٍ خَيْراً يَرَهُ* وَمَنْ يَعْمَلْ مِثْقالَ ذَرَّةٍ شَرًّا يَرَهُ» «3» می باشد.

و راستی كه ايمان عميق به محتوای اين آيه كافی است كه انسان را در مسير حق

______________________________
(1) زلزال/ 7.

(2) لقمان/ 16.

(3) زلزال/ 7 و 8.




پر بازدید ترین مطالب سال
پر بازدید ترین مطالب ماه
پر بازدید ترین مطالب روز



گزارش خطا  

^