فارسی
دوشنبه 17 ارديبهشت 1403 - الاثنين 26 شوال 1445
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

عقل: كليد گنج سعادت، ص: 284

ندارد، سپس، وقتی رابطه مردم با دين قطع شد، آنان را به دست معلم هايی می سپارند كه مغز آن ها از تفكرات ضد دينی تغذيه شده است:

«ألم تر إلی الذين بدلوا نعمة اللّه كفرا و أحلوا قومهم دار البوار». [29]

آيا كسانی را كه شكر نعمت خدا را به كفران و ناسپاسی تبديل كردند و قوم خود را به سرای نابودی و هلاكت درآوردند، نديدی؟

در اين شرايط، معلوم است كه مردم سر از كجا در می آورند. حضرت ابراهيم، عليه السلام، برای مردم از خدا طلب معلمی ملكوتی كرد، خداوند نيز دعای او را مستجاب كرد و وجود مبارك پيغمبر عظيم الشأن اسلام، صلی اللّه عليه و آله، را به جامعه بشری عنايت كرد و تا روز قيامت در رحمت واسعه اش را به روی مردان و زنان عالم باز گذاشت و تا صبح قيامت نيز بنا ندارد اين در را ببندد:

«و ما ارسلناك الا رحمة للعالمين». [30]

و تو را جز رحمتی برای جهانيان نفرستاديم.

نتيجه

اين هشت درخواست حضرت ابراهيم بود. اين درخواست ها بيانگر عقل كامل و بالغ و پخته اوست و اهميت اين خواسته ها را نيز می رساند. امام باقر، عليه السلام، می فرمايند: من با پدرم، امام زين العابدين، عليه السلام، از مدينه به عراق و كنار قبر امير المؤمنين، عليه السلام، آمديم. پدرم از اول زيارت شروع به اشك ريختن كرد و كنار قبر جدم با گريه به پروردگار عالم گفت:

«اللهم ارزقنی عقلا كاملا».

اين سخن را امام زين العابدين، عليه السلام، می گويد. آری، عقل بالغ و كامل آن قدر ارزش دارد كه شخصيتی چون امام سجاد در كنار مزار امير المومنين با گريه از خدای خود تقاضای عقل كامل می كند:

«اللهم ارزقنی عقلا كاملا، و لبا راجحا، و قلبا زاكيا، و عملا كثيرا، و أدبا بارعا، و اجعل ذلك كله لی، و لا تجعله علی، برحمتك يا أرحم الراحمين». [31]




پر بازدید ترین مطالب سال
پر بازدید ترین مطالب ماه
پر بازدید ترین مطالب روز



گزارش خطا  

^