فارسی
دوشنبه 17 ارديبهشت 1403 - الاثنين 26 شوال 1445
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

عقل: كليد گنج سعادت، ص: 62

در تو سراغ نداريم. تو هميشه امين و عادل و راستگو و مورد اعتماد بوده ای. فرمود: اگر به شما خبر بدهم كه دشمن امروز يا فردا به شهر شما حمله می كند باور می كنيد؟ گفتند: آری. فرمود: اكنون، اين دوست راستگو، امين، عادل، عالم، و مورد اعتماد به شما می گويد كه نتيجه كارهايی كه انجام می دهيد و اخلاق و رفتاری كه داريد، غير از اين مقدار كه با چشم خود ضررش را مشاهده می كنيد، آتشی سوزان و دائمی به نام جهنم است. خود را از اين وضع نجات دهيد تا وارد جهنم نشويد.

من با اين دعوت به دنيای شما چشم طمعی ندوخته ام و در پی سود و زيان خويش نيستم. تنها، از سر خيرخواهی با شما سخن می گويم. هر كس اين سخن را شنيد و بدان عمل كرد رستگار شد و هركس آن را نشنيد در حسرت ابدی فرو ماند:

من آنچه شرط بلاغ است با تو می گويم

تو خواه از سخنم پند گير خواه ملال. [15]

پس از اين سخنان، عده ای از مردم به هم نگاه كردند و گفتند: فرد صادق را نبايد تكذيب كرد. شخص امين را بايد تصديق كرد. بايد سخن او را قبول كرد و پذيرفت. [16]

اين «نبايدها و بايدها» حكم عقل و نهيب آن، و ندای فكر و انديشه است. حالا اگر كسی اين ندای درونی را نپذيرد به خود ظلم كرده و با نور درونی اش مخالفت كرده است. در نتيجه، بر شرافت انسانی خود پا گذاشته است. ازاين روست كه عقل ما در مسأله برخورد با شهوت رفتار يوسف را تصديق می كند، نه حركات هنرپيشه های سينماهای اسرائيل و آمريكا را كه مكذّب همه واقعيات ها هستند.

نشانه های تكذيب كنندگان حق

قرآن مجيد برای تكذيب كنندگان حق سه نشانه برشمرده است:




پر بازدید ترین مطالب سال
پر بازدید ترین مطالب ماه
پر بازدید ترین مطالب روز



گزارش خطا  

^