فارسی
دوشنبه 17 ارديبهشت 1403 - الاثنين 26 شوال 1445
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

عقل: كليد گنج سعادت، ص: 28

به او حكمت داده شود، بی ترديد او را خير فراوانی داده اند، و جز صاحبان خرد كسی متذكّر نمی شود.

در شگفتی مغز آدمی

مغز انسان ظاهر عجيبی هم دارد. شايد به لحاظ مقدار و اندازه، ظرفی كوچك را هم پر نكند، ولی به لحاظ كيفيت و كاربرد، برای دانشمندان جهان اعجاب آور است. تحقيقات نشان می دهد كه مغز انسان شامل چهارده ميليارد سلول است كه هر گروه از اين سلول ها فعاليت خاصی دارند و در عين حال، همگی با يكديگر در ارتباطاند.

ارزش عقل

در روايات آمده است كه وقتی خداوند عقل را آفريد، خطاب به آن فرمود: من در تمام عالم هستی مخلوق يا حقيقتی محبوب تر از تو خلق نكرده ام:

«أخبرها أبو جعفر محمد بن يعقوب قال: حدثنی عدة من أصحابنا منهم محمد بن يحيی العطار، عن أحمد بن محمد، عن الحسن بن محبوب، عن العلاء بن رزين، عن محمد بن مسلم، عن أبی جعفر عليه السلام قال: [لما خلق اللّه العقل استنطقه ثم قال له: أقبل فأقبل ثم قال له: أدبر فأدبر. ثم قال: و عزتی و جلالی ما خلقت خلقا هو أحب إلی منك و لا أكملتك إلا فيمن احب، أما إنی إياك آمر، و إياك أنهی و إياك اعاقب، و إياك اثيب».] [5]

محبوب ترين اشيا و مخلوقات در پيشگاه مقدس پروردگار عقل است و وجود آن در انسان شرافت انسان را نيز نشان می دهد، زيرا اگر جايی يا مخلوقی شريف تر و محبوب تر از انسان در عالم بود، به طور قطع، خداوند اين گوهر محبوب را در آن جا قرار می دهد. كاركرد عقل نيز در انسان معلوم است، زيرا خداوند به عقل خطاب كرد:

«أما إنی إياك آمر، و إياك أنهی و إياك اعاقب، و إياك اثيب».




پر بازدید ترین مطالب سال
پر بازدید ترین مطالب ماه
پر بازدید ترین مطالب روز



گزارش خطا  

^