فارسی
يكشنبه 31 تير 1403 - الاحد 13 محرم 1446
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

عقل: كليد گنج سعادت، ص: 440

[از ميان شصت اثری كه از اين بزرگوار به جا مانده اين آثار را می توان نام برد:

تحفه ابرار المستنبط (الملتقط) من آثار الائمه الاطهار؛ الزهره البارقه فی احوال المجاز و الحقيقه؛ شرح تهذيب الاصول علامه حلی؛ مطالع الانوار فی شرح شرايع الاسلام؛ رساله ای در مشتق؛ رساله ای در احكام شك و سهو در نماز؛ رساله ای در عدم جواز بقا بر تقليد مجتهد ميت؛ حواشی بر فروغ كافی؛ جوابات المسائل.

همگام با تحولات اقتصادی، زندگی سياسی اجتماعی سيد نيز دستخوش دگرگونی های بسيار شد. پرهيزگاری، پايفشاری در اجرای احكام الهی و همراهی پيوسته بزرگانی چون حاج محمد ابراهيم كلباسی و ملا علی نوری اعتبار اجتماعی ستاره نامور حوزه سپاهان را فزونی بخشيد و او را به حجت الاسلام شهره ساخت.

حاجی كلباسی با آن كه خود مجتهدی بلند آوازه بود همواره سيد را گرامی می داشت، هرگز پيش تر از وی راه نمی رفت و پيوسته مردم را به پيروی از فقيه شفتی فرا می خواند. او بر فراز منبر وعظ می گفت: اگر رسول خدا، صلّی اللّه عليه و آله، زندگی خاكی داشت و می خواست كسی را به فرمانداری و داوری شرعی سپاهان گسيل دارد، بی تريد آن فرد سيد حجت الاسلام بود.

اين گفتار از مجتهد پارسايی كه همگان وی را تنديس تقوا می شمردند سيد را پيش از پيش شهره ساخته بر موقعيت اجتماعی و توان سياسی اقتصادی اش افزود.

اينك او می توانست با خاطری آسوده رسالت آسمانی اش را به انجام رساند و آيين وحی را در همه منطقه حاكم سازد. در چين شرايطی فتحعلی شاه به اصفهان گام نهاد و سيد كه ديدار با وی را نمی پسنديد سرانجام با كوشش آشنايان به اميد كاستن از ستم های دربار به ديدارش شتافت. او در اين ملاقات دردهای مردم را به گوش شاه رسانده وی را به برداشتن مشكلات جامعه فرا خواند. شاه در پايان گفت: از من برای خود چيزی بخواه!

سيد پاسخ داد: نيازی ندارم.

ولی فتحعلی خان بر خواسته اش پای فشرد و گفتارش را چندبار تكرار كرد.

سرانجام، سيد فرمود: اينك كه دراين باره پافشاری می كنيد تقاضا دارم فرمان دهيد]




پر بازدید ترین مطالب سال
پر بازدید ترین مطالب ماه
پر بازدید ترین مطالب روز



گزارش خطا  

^