فارسی
شنبه 30 تير 1403 - السبت 12 محرم 1446
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

عقل: كليد گنج سعادت، ص: 452

در قرآن، خداوند از انسان دعوت می كند به سوی رحمت، نور، و دار السلام حركت كند. در حقيقت، در قرآن، خدا ده نوع دعوت دارد؛ اما در هيچ يك از اين ده نوع دعوت، حتی به اندازه سر كبريت، آتش ديده نمی شود. [13] اصولا پروردگار همه را از حركت به سمت جهنم باز می دارد:

بيا بهشتت دهم، مرو تا در نار ما

خداوند در آيه ای از سوره مباركه حديد، به پيغمبر اكرم، صلی اللّه عليه و آله، چنين خطاب می كند:

«يوم تری المؤمنين و المؤمنات يسعی نورهم بين أيديهم و بأيمانهم بشراكم اليوم جنات تجری من تحتها الانهار خالدين فيها ذلك هو الفوز العظيم». [14]

اين پاداش نيكو و باارزش در روزی است كه مردان و زنان باايمان را می بينی كه نورشان پيش رو و از جانب راستشان شتابان حركت می كند، به آنان می گويند: امروز شما را مژده باد به بهشت هايی كه از زير درختان آن نهرها جاری است، در آن ها جاودانه ايد، اين است آن كاميابی بزرگ.

باری، اگر انسان به مدد عقل جزئی خود به درك نبوت و امامت نائل آيد، می تواند درهای عمل صالح را بگشايد و، در نهايت، بسان سيد الشهدا، عليه السلام، و ياران ايشان، شهيد و به لقای حضرت حق نائل شود. انسان در اين صورت به جلوه گاه قرآن، انبيا، و ائمه تبديل خواهد شد و زيباترين ساختمان آفرينش نام خواهد گرفت. شايان ذكر است در جهان خلقت، هيچ ساختمانی به زيبايی بهشت آفريده نشده است، زيرا زيبايی اين ساختمان بی نهايت و اصولا اين ساختمان زيباترين به شمار می آيد. در روايات مربوط به اهل تشيع و تسنن، چنين نقل شده است:

بهشت از پروردگار پرسيد: آيا نمی خواهی به زيبايی من اضافه كنی؟

پروردگار فرمود: هرچند زيبايی ات كامل است، به زينت و ارزش تو




پر بازدید ترین مطالب سال
پر بازدید ترین مطالب ماه
پر بازدید ترین مطالب روز



گزارش خطا  

^