فارسی
چهارشنبه 07 شهريور 1403 - الاربعاء 21 صفر 1446
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

عقل: كليد گنج سعادت، ص: 134

[بسياری نمود. در سال 1346، به كمك چند تن از دوستان اقدام به تأسيس حسينيه ارشاد نمود به طوری كه می توان او را بنيانگذار آن مؤسسه دانست.

در سال 1348، به خاطر صدور اعلاميه ای با امضای ايشان و علامه طباطبايی و آيت اللّه حاج سيد ابو الفضل مجتهد زنجانی مبنی بر جمع اعانه برای كمك به آوارگان فلسطينی و اعلام آن طی يك سخنرانی در حسينيه ارشاد دستگير شد و مدت كوتاهی در زندان انفرادی به سر برد. از سال 1349 تا 1351، برنامه های تبليغی مسجد الجواد را زير نظر داشت و غالبا خود سخنران اصلی آن بود تا اين كه آن مسجد و به دنبال آن حسينيه ارشاد تعطيل گرديد و بار ديگر استاد مطهری دستگير و مدتی در بازداشت قرار گرفت. پس از آن، استاد شهيد سخنرانی های خود را در مسجد جاويد و مسجد ارك و غيره ايراد می كرد.

بعد از مدتی مسجد جاويد نيز تعطيل گرديد. در حدود سال 1353 ممنوع المنبر گرديد و اين ممنوعيت تا پيروزی انقلاب اسلامی ادامه داشت.

مهم ترين خدمت استاد مطهری در طول حيات پربركتش ارائه ايدئولوژی اصيل اسلامی از طريق درس و سخنرانی و تأليف كتاب بود. اين امر خصوصا در سال های 1351 تا 1357 به سبب افزايش تبليغات گروه های چپ و پديد آمدن گروه های مسلمان چپ زده و ظهور پديده التقاط به اوج خود رسيد. گذشته از امام خمينی، استاد مطهری اولين شخصيتی است كه به خطر سران سازمان مجاهدين خلق ايران پی برد و ديگران را از همكاری با اين سازمان باز داشت. در اين سال ها، استاد شهيد به توصيه امام خمينی مبنی بر تدريس در حوزه علميه قم هفته ای دو روز به قم عزيمت نموده و درس های مهمی در آن حوزه القا می كرد و هم زمان در تهران نيز درس هايی در منزل و غيره برگزار می نمود. در سال 1355، به دنبال كارگيری با يك استاد كمونيست دانشكده الهيات زودتر از موعد مقرر بازنشسته شد. هم چنين، در اين سال ها استاد شهيد با همكاری تنی چند از شخصيت های روحانی، «جامعه روحانيت مبارز تهران» را بنيان گذارد.

گرچه ارتباط استاد مطهری با امام خمينی پس از تبعيد ايشان از ايران به وسيله نامه و غيره استمرار داشته است، ولی ايشان در سال 1355 موفق گرديد مسافرتی به نجف اشرف نموده و ضمن ديدار با امام خمينی درباره مسائل مهم نهضت و حوزه های علميه با ايشان مشورت نمايد. پس از شهادت آيت اللّه سيد مصطفی خمينی و آغاز دوره جديد نهضت اسلامی، استاد مطهری به طور تمام وقت در خدمت نهضت قرار گرفت و در تمام مراحل آن ]




پر بازدید ترین مطالب سال
پر بازدید ترین مطالب ماه
پر بازدید ترین مطالب روز



گزارش خطا  

^