فارسی
سه شنبه 18 ارديبهشت 1403 - الثلاثاء 27 شوال 1445
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

ارزش عمر و راه هزينه آن، ص: 6

بِعَذابٍ أَلِيمٍ» «1»

كسی كه پول را به دست بياورد و نگهدارد كه از دستش نرود، او را به عذاب دردناك الهی بشارت بده! البته من سعی می كنم كه فقط آيه را بخوانم كه اين حرفها را صد در صد باور كنيد.

اين سفارش دوم است؛ از حلال به دست بياور، نمی گويد چقدر، شما را آزاد گذاشته است، چون دين نه نظر تنگ است و نه نامهربان، بلكه خيلی نظر بلند و مهربان است. از حلال به دست بيايد، اما عدد معلوم نمی كند و نمی شمارد. اين پولی كه به دست آورده ايد، نگه نداريد، حبس نكنيد.

هزينه صحيح مال

سفارش سوم اين است كه؛ پولی را كه به دست آورديد، در درجه اول، به خود و خانواده ات گشايش و راحتی بده. نه اين كه پول ها دسته دسته شود، مگر می خواهی چه كنی؟

پيغمبر صلی الله عليه و آله می فرمايد:

خانه، مركب و پوشاك خوب، در حدّ شأن خود تهيه كنيد. ديگر چيزی كه نمی خواهيم. كل زندگی ما بر اين چهار اساس بنا می شود؛ خانه، خوراك، پوشاك، مركب. مركب در زمان ما كه همين ماشين ها است، اما بدن ما قطعاً ماشين چندين ميليون تومانی نمی خواهد. روز اول كه به دنيا آمديم، ما را در گهواره گذاشتند، اين مركب روز اول ما بود، مركب روز آخر ما نيز تابوت است، اين دو مركب كه اختيارش را نداريم، نه گهواره و نه تابوت، يك مركب می خواهيم كه اين بدن را اين طرف و آن طرف ببرد.

بعد از اين كه برای خود هزينه كرديد، نوبت طبقه دوم است، كه اگر آنها كمبودی دارند و تو اضافه داری؛

______________________________
(1)- توبه (9): 34؛ «و كسانی را كه طلا و نقره می اندوزند و آن را در راه خدا هزينه نمی كنند، به عذاب دردناكی مژده ده.»




پر بازدید ترین مطالب سال
پر بازدید ترین مطالب ماه
پر بازدید ترین مطالب روز



گزارش خطا  

^