فارسی
چهارشنبه 19 ارديبهشت 1403 - الاربعاء 28 شوال 1445
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

ارزش عمر و راه هزينه آن، ص: 386

مخلَصين، تاجران پرمنفعت

سعی آنان بر اين بود كه در اين تجارتخانه، دچار كمترين خسارت، زيان و ضرری نشوند و عده ای همين گونه شدند؛ به كمترين خسارتی دچار نشدند كه پروردگار عالم از اين گروه به «مخلَصين» تعبير می كند.

«مخلَصين» يعنی كسانی كه خود را در برابر هر خسارتی، در مصونيت كامل قرار دادند. خسارت زنندگان و غارتگران نيز به وجود مبارك پروردگار اعلام كردند:

«فَبِعِزَّتِكَ لَأُغْوِيَنَّهُمْ أَجْمَعِينَ* إِلَّا عِبادَكَ مِنْهُمُ الْمُخْلَصِينَ» «1»

ما راه ضرر زدن به تمام بندگان تو را به روی خود باز می دانيم، مگر راه ضرر زدن به عباد مخلَص تو كه در آنجا راه نداريم، چرا؟ چون اينان خود را در قلعه ای قرار دادند. در حصاری كه هيچ روزنه ای برای غارتگران و غاصبان نسبت به سرمايه و منفعت اين تاجران باز نيست.

مخلصين و جبران لغزش احتمالی

آنان كسانی هستند كه در هر شرايط و فشاری كه به آنها وارد شود، زير بار زيان و ضرر نمی روند. و اگر دچار ضرر شوند، اميرالمؤمنين عليه السلام ضرر آنها را قابل توجه نمی داند، چون زيان و ضرر آنان خيلی كم است و در عين حال، برای جبران اين ضرر و زيان كم، به نحوی شگفت آور كوشش می كنند.

تعبير وجود مبارك اميرالمؤمنين عليه السلام در خطبه متقين از زيان اين ها اين است:

«قَليلٍ زَلَلُه» «2» لغزش آنان خيلی كم است. ممكن است چند سالی بر آنها بگذرد، اما دچار زيان كمی شوند، ولی تا جايی كه امكان دارد، اجازه ورود زيان را به حريم پاك زندگی خود نمی دهند. ولی اگر اين اتفاق ناگوار در زندگی آنان بيافتد،

______________________________
(1)- ص (38): 82- 83؛ «به عزتت سوگند همه آنان را گمراه می كنم،* مگر بندگان خالص شده ات را.»

(2)- غرر الحكم: 165، حديث 3221.؛ «إنّ اولياءَ اللّهِ تَعالی كُلُّ مُسْتَقْرِبٍ أَجَلُهُ مُكَذِّبٍ أَمَلُه، كَثِيرٍ عَمَلُهُ قَليلٍ زَلَلُه.»




پر بازدید ترین مطالب سال
پر بازدید ترین مطالب ماه
پر بازدید ترین مطالب روز



گزارش خطا  

^