فارسی
سه شنبه 18 ارديبهشت 1403 - الثلاثاء 27 شوال 1445
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

ارزش عمر و راه هزينه آن، ص: 44

چون و چرا نكنيد كه آيا تمام ملت ها پيغمبر داشته اند؟ خدا در قرآن می فرمايد:

«إِنْ مِنْ أُمَّةٍ إِلَّا خَلا فِيها نَذِيرٌ» «1»

اين سند الهی است كه در كره زمين، جمعيتی بی پيغمبر نداشتيم. فرض كنيد كسی متولد شد كه اصلًا صدای هيچ پيغمبری را نشنيد، حجت به او تمام نيست؟

چرا حجت تمام است. با عقل، ندای فطرت و فرياد وجدان، كسی از زير اين خيمه نمی تواند در برود كه بگويد نشد و نمی شد و نشنيدم و نفهميدم.

الهامات درونی، حجت الهی

حداقل صدای عقل خود را كه شنيدی. خدا در قرآن می فرمايد:

حداقل، الهامی از طريق نفس، ولو ضعيف، به تو شده است. خيلی از ماها تا كنون در معرض نسيم ملكوتی الهام نفسی بوديم، شايد در ياد ما نباشد.

يكی از علمای بزرگ نجف می فرمود: پشت درب خانه ما در نجف، كلونی بود.

كلون چيست؟ نجارها از خود چوب، پشت درب چوبی، چيزی دندانه دار می ساختند كه كليد آهنی بزرگی داشت، وقتی كه از سوراخ بيرون درب، كليد را به داخل می دادند، دندانه كليد بر دندانه های كلون می افتاد، وقتی كليد را می چرخاندند، كلون به عقب می رفت و درب باز می شد، اگر از اين طرف می چرخاندند، در قفل می شد.

ايشان می گويد: من از جوانی اين خانه را تهيه كردم، تا چهل سال نيز در اين خانه بودم، نمی شد كه خانه ام را عوض كنم، زير چارچوب درب گودالی بود، غير از من و خانواده ام كسی از آن خبر نداشت.

با هم قرار داشتيم كه هر كدام از خانه بيرون رفتيم و ديگری نبود، اين كليد را در آن چاله بياندازد، بعد كه آمديم، بدانيم كه كليد كجاست. وقتی من می آمدم

______________________________
(1)-/ فاطر (35): 24؛ «و هيچ امتی نبوده مگر آنكه در ميان آنان بيم دهنده ای گذاشته است.»




پر بازدید ترین مطالب سال
پر بازدید ترین مطالب ماه
پر بازدید ترین مطالب روز



گزارش خطا  

^