ارزش عمر و راه هزينه آن، ص: 109
بود كه انوار، روشنايی های ابدی و دايمی را ديد. نتيجه سير ايشان در شب، در همين يك جمله است؛ «لِنُرِيَهُ مِنْ آياتِنا» بخشی از آيات مرا ببيند، نه اين آيات قرآن، قرآن مجيد كه در روز بيست و هفتم رجب يكباره در قلب مبارك حضرت طلوع كرد و پروردگار به او فرمود: در خواندن اين آيات برای مردم عجله نكنيد، هر مقداری كه لازم باشد، ما جبرييل را می فرستيم تا برای تو بخواند و تو برای مردم بخوان. اين يك نوع از آيات خداست.
اين آياتی كه پروردگار می فرمايد در شب ارايه داديم، حقايق بسيار با ارزشی در اين عالم و ماورای آن است كه آيه شريفه در اينجا توضيح نمی دهد، ولی از آيات ديگر قرآن استفاده می كنيم كه آيات ارايه شده نيز آيات تكوينی كتاب آفرينش و هم آيات مربوط به رحمت پروردگار عالم بوده است؛ يعنی هم اين طرف پرده را به او ارايه داديم و هم آن طرف پرده را، تا وقتی پيغمبر صلی الله عليه و آله در عمق تاريكی اين شب انوار را ديد و به صبح رسيد، وجود مبارك رسول خدا صلی الله عليه و آله كتابی از آنچه كه تماشا كرده بودند؛ ديده ها، يافته ها و طلوع آيات بر قلب مبارك ايشان كه در آيات ديگر قرآن در اين زمينه مطالبی مطرح شده است برای مردم بيان كردند كه فهم بعضی از آنها خيلی مشكل است.
رفع حجاب ها با ايمان و تقوای مستمر
اما چه شد كه پيغمبر عظيم الشأن اسلام به جايی رسيدند كه آياتی از دو طرف پرده را به ايشان نشان دادند كه به هيچ كس نشان ندادند؟ گرچه چنين تماشايی قطعاً برای ما نيز در حدّ سعه وجودی خودمان، در دو مرحله امكان دارد.
بنا به فرموده امام صادق عليه السلام در توضيح يكی از آيات سوره يونس كه می فرمايد:
«أَلا إِنَّ أَوْلِياءَ اللَّهِ لا خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَ لا هُمْ يَحْزَنُونَ* الَّذِينَ آمَنُوا وَ كانُوا يَتَّقُونَ» «1»
______________________________ (1)- يونس (10): 62- 63؛ «آگاه باشيد! يقيناً دوستان خدا نه بيمی بر آنان است و نه اندوهگين می شوند.* آنان كه ايمان آورده اند و همواره پرهيزكاری دارند.»