ارزش عمر و راه هزينه آن، ص: 184
پروردگار گفتند: اين نماز را ما می خوانيم، روزه را ما می گيريم، مجالس مذهبی را شركت می كنيم، اما همه پول ها را به قارون دادی، اين چه وضعی است؟ چند وقت بعد را ببينيد كه قارون با ثروتش دارد فرو می رود. اين آيات در سوره مباركه قصص آيات 76 تا 79 آمده است. «1»
تاجران پرسود
اما در ادامه سوره عصر می فرمايد:
«الَّذِينَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ» «2»
آن افرادی كه عمر خود را در به دست آوردن ايمان و انجام كار مثبت هزينه كردند:
«وَ تَواصَوْا بِالْحَقِّ وَ تَواصَوْا بِالصَّبْرِ» «3»
صدا و گلوی خود را در كار مثبت هزينه كردند، اين ها برندگان و متّصلين به تجارت پر سود هستند و غير از آنها، به خسارت ابدی وصل شدند.
اما دو روايت از وجود مبارك رسول خدا صلی الله عليه و آله همراه با يك سؤال و جواب است كه راه عالی هزينه كردن مثبت عمر چيست؟ كه بايد گفته شود، تا به حقيقت آن دو روايت برسيم.
والسلام عليكم و رحمة الله و بركاته
______________________________ (1)- قصص (28): 76- 79؛ «همانا قارون از قوم موسی بود كه بر آنان تعدی و تجاوز كرد، و از گنجينه های مال و ثروت آن اندازه به او داديم كه حمل كليدهايش بر گروهی نيرومند گران و دشوار می آمد. [ياد كن ] هنگامی كه قومش به او گفتند: [متكبرانه و مغرورانه ] شادی مكن، قطعاً خدا شادمانان [متكبر و مغرور] را دوست ندارد.* در آنچه خدا به تو عطا كرده است سرای آخرت را بجوی، و سهم خود را از دنيا فراموش مكن، و نيكی كن همان گونه كه خدا به تو نيكی كرده است، و در زمين خواهان فساد مباش، بی ترديد خدا مفسدان را دوست ندارد.* گفت: جز اين نيست كه اين [ثروت و مال انبوه ] را بر پايه دانشی كه نزد من است به من داده اند. آيا نمی دانست كه خدا پيش از او اقوامی را هلاك كرده است كه از او نيرومندتر و ثروت اندوزتر بودند؟ و مجرمان [كه جرمشان معلوم و مشهود است ] از گناهانشان بازپرسی نمی شود.* [قارون ] در ميان آرايش و زينت خود بر قومش درآمد؛ آنانكه خواهان زندگی دنيا بودند، گفتند: ای كاش مانند آنچه به قارون داده اند برای ما هم بود، واقعاً او دارای بهره بزرگی است.»
(2)- بقره (2): 25؛ «كسانی را كه ايمان آورده اند و كارهای شايسته [چون عبادت حق و خدمت به خلق ] انجام داده اند.»
(3)- عصر (103): 3؛ «و يكديگر را به حق توصيه نموده و به شكيبايی سفارش كرده اند.»