ارزش عمر و راه هزينه آن، ص: 342
جاهل را خيلی راحت می شود فريب داد، اما انبيا، ائمه، سلمان ها و حجرها را نمی توان فريب داد.
امام خمينی رحمه الله می فرمودند: من در نجف بودم، يكی از سران زمان شاه به نجف آمد، كه بعد از انقلاب به عنوان كافر و قاتل اعدام شد. به امام گفت: آقا! من می خواهم مواضع مكتب و گروه مجاهدين را برای شما بگويم. امام فرمود: من وقت ندارم؟ می خواهی روزی چقدر برای من حرف بزنی؟ گفت: يك ساعت، گفتند: بيا. سی روز آمد، در سی ساعت، درياوار برای امام از قرآن و نهج البلاغه خواند و معنی كرد. بعد از يك ماه گفت: اين مواضع ماست، نظر شما چيست؟
امام فرمود: نظرم را بعداً می گويم.
كسی در تهران به من گفت: من چهارده سالی در نجف، در كنار امام بودم، عرض كردم: آقا نظر شما چيست؟ در تهران بزرگان و انقلابيون منتظر هستند تا شما نظر بدهيد. امام فرمودند: من نظرم يك كلمه است. سی روز من از اين آدم قرآن، نهج البلاغه و تفسير قرآن و نهج البلاغه شنيدم، اما نظرم اين است كه اين ها كافر و بی دين هستند. مگر نور، عقل مسموع و عقلی كه ياری هم چون انبيا، قرآن، ائمه و توفيق خدا را به دنبال خود دارد، فريب می خورد.
كسب رحمت در تجارت خانه دنيا
كسانی كه با خرد و با ياران خرد، تمام درهای شرّ را به روی خود می بندند و تمام درهای خير را باز می كنند، به قوی ترين تاجر در اين تجارتخانه تبديل می شوند.
اين كلام اميرالمؤمنين عليه السلام در ارتباط با وجود اين ها در اين دنيا است:
«انَّ الدُّنيا... مَتجَرُ اولِياءِ اللّه اكتَسَبُوا فيه الرحمة» «1»
______________________________ (1)- نهج البلاغه: حكمت 131؛ كشف اليقين: 180؛ تحف العقول: 187؛ «انَّ الدُّنيا... مَتجَرُ اولِياءِ اللّه اكتَسَبُوا فيه الرحمة و ربحوا فيها الجنة.»