فارسی
چهارشنبه 23 آبان 1403 - الاربعاء 10 جمادى الاول 1446
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

ارزش عمر و راه هزينه آن، ص: 322

وقتی كليسای فرانسه از گرايش او به قرآن و فرهنگ الهی خبردار می شود، نامه ای به او می نويسد: چند ميليون فرانك فرانسه نقدی به حساب شما می ريزيم، به شغل سابق؛ كشيش و تبليغ مسيحيت برگرد.

ايشان در جواب نامه كليسای فرانسه می نويسد: من ديگر حقيقت پيدا كرده را نمی توانم از دست بدهم. اين نتيجه فكر، انديشه صحيح، شنيدن قول أحسن و انصاف دادن در برابر قول احسن است.

بعضی از سلسله امور، دست به دست هم می دهند؛ انديشه، هوشياری، بيداری، مقايسه، انصاف، توفيق پروردگار، تا انسان حق را بيابد و با آن يكی شود و اگر قطعه قطعه اش كنند، از حق دست برنمی دارد.

جنگ فرهنگی يزيديان و عاشورائيان

درگيری يزيديان با ياران كربلا بر سر همين واقعيت بود. پيشنهاد امويان و يزيديان به اين هفتاد و دونفر اين بود كه از فرهنگ الهی جدا شويد و به فرهنگ اموی بپيونديد و الا عامل ديگری برای شهادت اين هفتاد و دو نفر نبود. اين ها نه اختلاف پولی داشتند، نه اقتصادی، نه سياسی. اصل اختلاف آنها، اختلاف فرهنگی بوده است.

تمام نامه ها، خطبه ها و گفته های ابی عبدالله عليه السلام و يارانشان، با حرفهای دشمنان، نشانگر اين اختلاف است. آنها می گفتند: يزيد، دنيا، حرام، ذلت، عبادت شيطان و هوای نفس، اما اين ها می گفتند: خدا، آخرت، حلال، عزت، عبادت خدا و تقوا. آنها در حقيقت به تعبير قرآن:

«يَدْعُونَ إِلَی النَّارِ» «1»

دعوت به دوزخ می كردند، اما اين ها می گفتند: ما بهشتِ يافته را با دوزخ معامله

______________________________
(1)- بقره (2): 221؛ «به سوی آتش می خوانند.»




پر بازدید ترین مطالب سال
پر بازدید ترین مطالب ماه
پر بازدید ترین مطالب روز



گزارش خطا  

^