فارسی
چهارشنبه 23 آبان 1403 - الاربعاء 10 جمادى الاول 1446
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

ارزش عمر و راه هزينه آن، ص: 118

پی نوشت ها

نعمت بی بديل

شناخت لحظات عمر 8

كرج، مسجد جامع رجايی شهر دهه سوم محرم 1384

الحمدلله رب العالمين و صلّی الله علی جميع الانبياء والمرسلين

و صلّ علی محمد و آله الطاهرين.

سخن درباره عمر بود؛ نعمت بی نظيری كه فقط يكبار به انسان عنايت می شود و در همين يكبار، انسان ها يا دچار خسارت سنگين می شوند، يا تجارت سنگين.

آيات قرآن و روايات نظريات بسيار مهمی در مورد عمر دارند. در كتاب ها نيز قطعه های نابی درباره عمر به صورت نثر و نظم نقل شده است كه بحثی گسترده، وسيع و دامنه دار است.

شقيق بلخی «1» مردی بود كه بخشی از عمر خويش را تاجر بود و خريد و فروش داشت. رابطه تجارتی او با شهری بود كه اكثر مردم آن شهر مسيحی بودند. بلخ نسبت به آن منطقه مسيحی نشين دور بود. احتمالًا آن منطقه مسيحی نشين در حدود تركيه آن زمان بوده است كه آن منطقه را روم شرقی می گفتند. او بايد از بلخ حركت كرده، بخش وسيعی از ايران را طی می كرد تا به آن شهر می رسيد.

او نقل می كند: چون من زياد در آن شهر رفت و آمد كرده بودم و چهره شناخته شده ای بودم، روزی بزرگ مسيحيان به من گفت: چه مقدار رفت و آمد تو در اين منطقه طول می كشد؟ من به او گفتم: سه ماه طول می كشد كه من از بلخ به اينجا بيايم، سه ماه ديگر طول می كشد تا در بازارهای اينجا بگردم و خريد مناسب بلخ را داشته باشم، سه ماه نيز طول می كشد كه اين جنس های خريده شده را به بلخ ببرم

______________________________
(1)- شقيق بلخی؛ ابو علی بن ابراهيم بلخی عارف صوفی عامه (194 ه. ق) وی نزد قاضی ابو يوسف فقه آموخت و از طريق ابو هاشم ذهلی وانس روايت حديث كرده وبيست سال درفهم معانی آيات قرآنی كوشيده، وی توبه كرد و به رياضت پرداخت وپياده به زيارت كعبه رفت. درطريقت مصاحب ابراهيم ابن ادهم واستاد حاتم اصم بود. او درجنگ با تركان دركولان يا واسجرد (ماوراء النهر) به قتل رسيد.

فرهنگ فارسی؛ محمد معين: 5/ 906




پر بازدید ترین مطالب سال
پر بازدید ترین مطالب ماه
پر بازدید ترین مطالب روز



گزارش خطا  

^