فارسی
يكشنبه 11 شهريور 1403 - الاحد 25 صفر 1446
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

عقل: كليد گنج سعادت، ص: 334

او را دفن كرديم، يك خصوصيت مهم زندگی اش اين بود كه حتی يك بار هم لقمه حرام وارد بدنش نشد. [13]

حقيقت اين است كه اگر انسان كمی با قناعت زندگی كند، مقداری فشار تحمل كند، و كمی توجه داشته باشد، می تواند حرام نخورد. در طول تاريخ، عده ای گرسنه ماندند و رو به حرام نكردند و حتی از گرسنگی مردند، ولی دست به حرام نبردند. يكی از اين دسته افراد جناب ابو ذر غفاری [14] بود. همه تواريخ نوشته اند كه ابو ذر در بيابان ربذه [15] از گرسنگی مرد. نقل است كه لحظات آخر عمر به دخترش گفت: در اين بيابان بگرد و ببين علف خشكی، ريشه ای يا چيزی كه قابل خوردن باشد پيدا می شود؟ رفت و با دست خالی برگشت. گفت: چيزی برای خوردن نيست. گفت: پس بنشين، آن گاه، سرش را روی دامن دخترش گذاشت و مرد. اين در حالی بود كه چند ماه پيش از آن، عثمان سه هزار دينار طلا برای او فرستاده بود، اما ابو ذر قبول نكرد و گفت: اين پول حلال نيست و آن را نمی پذيرم. [16]

بدن نيازمند به خوراك است كه تأمين هم شده و دستور داده شده از راه حلال نيازمندی های بدن را تأمين كنيم. بدن انسان طوری ساخته نشده كه خوراك نخواهد و رشد و كمال و پرورش آن به بهره گيری از خوراك است، با اين حال، خداوند دستور داده است:

«كلوا و اشربوا و لا تسرفوا لا يحب المسرفين». [17]

ای فرزندان آدم ... بخوريد و بياشاميد و اسراف نكنيد؛ زيرا خدا اسراف كنندگان را دوست ندارد.

خداوند مردم مسرف را دوست ندارد، لذا بهره برداری انسان از نعمت أكل و شرب نبايد طوری باشد كه او را از دايره محبت پروردگار عالم خارج كند.




پر بازدید ترین مطالب سال
پر بازدید ترین مطالب ماه
پر بازدید ترین مطالب روز



گزارش خطا  

^