فارسی
يكشنبه 09 ارديبهشت 1403 - الاحد 18 شوال 1445
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

تواضع و آثار آن، ص: 149

و می فرمايد:

«هَلْ نُنَبِّئُكُمْ بِالْأَخْسَرِينَ أَعْمالًا* الَّذِينَ ضَلَّ سَعْيُهُمْ فِي الْحَياةِ الدُّنْيا» «1»

يعنی كسانی هستند كه از نظر حركت و عمل، شتاب زده می باشند، و می خواهند زودتر به ثروت، شهوت و لذّت برسند. در حالی كه اميرالمؤمنين عليه السلام می فرمايد:

«لافقر بعد الجنة ألا و إنّه لا غنی بعد النار» «2» بعد از بهشت ثروتی وجود ندارد. خداوند در قرآن مجيد می فرمايد:

«ما تَشْتَهِيهِ الْأَنْفُسُ وَ تَلَذُّ الْأَعْيُنُ»

اگر در بهشت هر ثروت و لذّتی را بخواهيد می يابيد.

علاج بيماری عجله و شتابزدگی

انسان بايد خودش را مقيّد به عمل صالح كند، از آثار عمل صالح، علاج شتاب زدگی و عجله است، انسان آرام، با ادب و با وقار می شود و بيماری عجولی او هنگامی كه با مقيّد شدن به أعمال صالحه علاج شد، ديگر عمرش را صرف ثروت بيش از نياز نمی كند، قناعت می كند و صرف لذت و شهوات حرام نمی كند.

وقار و ادب پيدا می كند. از راه حلال به سراغ ثروت و شهوت می رود، با روی آوردن و آراسته شدن به عمل صالح، اين بيماری خطرناك كه باعث از دست دادن بهشت می شود، و باعث تلف كردن عمر به خاطر پول و لذّت می شود، از بين می رود؛ يعنی انسان عمر خود را تلف و ضايع نمی كند.

«كانَ الْإِنْسانُ عَجُولًا» «3»

______________________________
(1)- كهف (18): 103- 104؛ «آيا شما را از زيانكارترين مردم از جهت عمل آگاه كنم؟* آنان ] كسانی هستند كه كوششان در زندگی دنيا به هدر رفته [و گم شده است ].»

(2)- الكافی: 2/ 216، حديث 2؛ «أَبِي جَمِيلَةَ قَالَ قَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ عليه السلام كَانَ فِي وَصِيَّةِ أَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ عليه السلام لِأَصْحَابِهِ اعْلَمُوا أَنَّ الْقُرْآنَ هُدَی اللَّيْلِ وَ النَّهَارِ وَ نُورُ اللَّيْلِ الْمُظْلِمِ عَلَی مَا كَانَ مِنْ جَهْدٍ وَ فَاقَةٍ فَإِذَا حَضَرَتْ بَلِيَّةٌ فَاجْعَلُوا أَمْوَالَكُمْ دُونَ أَنْفُسِكُمْ وَ إِذَا نَزَلَتْ نَازِلَةٌ فَاجْعَلُوا أَنْفُسَكُمْ دُونَ دِينِكُمْ وَ اعْلَمُوا أَنَّ الْهَالِكَ مَنْ هَلَكَ دِينُهُ وَ الْحَرِيبَ مَنْ حُرِبَ دِينُهُ أَلَا وَ إِنَّهُ لَافَقْرَ بَعْدَ الْجَنَّةِ أَلَا وَ إِنَّهُ لَاغِنَی بَعْدَ النَّارِ لَايُفَكُّ أَسِيرُهَا وَ لَايَبْرَأُ ضَرِيرُه.»

(3)- اسراء (17): 11؛ «انسان بسيار شتاب زده و عجول است.»




پر بازدید ترین مطالب سال
پر بازدید ترین مطالب ماه
پر بازدید ترین مطالب روز



گزارش خطا  

^