فارسی
يكشنبه 09 ارديبهشت 1403 - الاحد 18 شوال 1445
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

تواضع و آثار آن، ص: 239

مسأله تواضع بسيار عظيم است، مسئوليت های پدر و مادر، اساتيد اجتماعی، آموزش و پرورش و اساتيد حوزه های علميه در اين زمينه بسيار سنگين است.

و بايد از همان ابتدای كودكی و نوجوانی، اين بيماری روحی را در مردم علاج نمايند و تواضع را در آنها تقويت كنند كه به صورت يك شجره طيّبه در بيايد، روايتی از وجود مبارك امام صادق عليه السلام نقل شده است، در ميان روايات هيچ روايتی در نشان دادن تواضع به اين زيبايی نداريم، البته بدانيد كه روايات تواضع آن قدر زياد است كه دانشمندان ما، مخصوصاً وجود مبارك علامه مجلسی «1» رضوان الله تعالی عليه كه چهارصد سال است كه تفاسير قرآن، مرجعيت، و مجالس شيعه مديون اين انسان والا و بزرگ است.

ايشان باب مستقلی به نام «باب التواضع» در بحار الأنوار دارند، به قدری مهم است كه مانند باب طهارت، صلاة، صوم، توحيد و نبوت، باب مستقلی آورده است. روايت بسيار عالی است.

اهانت پروفسور انگليسی به علامه مجلسی

مطلبی را درباره مرحوم مجلسی برای شما مطرح می كنم. ايشان اولين مرتبه ای بود كه از طرف يك پرفسور انگليسی به نام برون، مورد هجوم و اهانت قرار گرفتند.

منبر، تفسير، فهم روايات مشكل و همه شيعيان، مديون علامه مجلسی هستند.

«برون» می خواست علامه مجلسی را تخريب نمايد، تفسير، منبر، محراب و شيعه را از بين ببرد، بعضی از روشنفكران ايرانی، به تبع از پروفسور انگليسی حملات خود را عليه علامه مجلسی شروع كردند. كتاب های علامه مجلسی را مسخره می كردند. اما پروردگار در قرآن می فرمايد:

«إِنَّ اللَّهَ يُدافِعُ عَنِ الَّذِينَ آمَنُوا» «2»

______________________________
(1)- ملا محمدباقر، فرزند ملا محمدتقی مجلسی از اجله علمای شيعه عهد صفويه است كه به سال 1037 هجری قمری (يكسال قبل از مرگ شاه عباس كبير) متولد و در روز بيست و هفت رمضان سال 1110 و يا 1111 هجری قمری وفات يافته است و در جامع عتيق اصفهان مدفون است.

تعداد تأليفات وی از شصت مجلد متجاوز است و بحار الأنوار فی اخبار الائمة الاطهار از همه معروفتر است. اين كتاب به زبان عربی نوشته شده 110 جلد می باشد.

عين الحيات (مشتمل بر مواعظ راجع به ترك دنيا)، مشكوة الانوار، حلية المتقين (در اخلاق و اعمال)، حيوة القلوب، تحفة الزائر، جلاء العيون، مقياس المصابيح در تعقيبات نمازهای يوميه، ربيع الاسابيع، زاد المعاد، حق اليقين را به زبان فارسی تحرير كرد و به علاوه رسالات كوچك بسيار از او باقی است. فرهنگ فارسی (دكتر محمد معين): 6/ 1904.

(2)- حج (22): 38؛ «مسلماً خدا از مؤمنان دفاع می كند.»




پر بازدید ترین مطالب سال
پر بازدید ترین مطالب ماه
پر بازدید ترین مطالب روز



گزارش خطا  

^