فارسی
شنبه 08 ارديبهشت 1403 - السبت 17 شوال 1445
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

تواضع و آثار آن، ص: 43

در جبهه می بينند كه برای خدا اسلحه به دست می گيرد، اما شما نمی توانيد از روزه يكديگر با خبر شويد، اگر كسی از شما بپرسد روزه ايد، شما لازم نيست بگوييد من روزه هستم، می توانيد توريه كنيد، كاری كه حضرت يوسف عليه السلام كرد، خودش جام كيل گندم را در بار برادران خود گذاشت و بعد هم گفت:

«أَيَّتُهَا الْعِيرُ إِنَّكُمْ لَسارِقُونَ» «1»

شما دزد هستيد اما منظور او اين نبود كه جام حكومت را دزديديد، منظور ايشان اين بود كه شما در روز روشن يوسف را از دامن پدر دزديديد و برديد، حالا كسی از شما می پرسد، شما كه به مسجد آمديد روزه هستيد؟ شما می توانيد بگوييد من مريض هستم، می توانيد روزه خود را نگه داريد و اعلان نكنيد، پس در ميان جمع می توان روزه را آشكار نكرد و روزه در غيب و پنهان بودن هم همرنگ ذات حق است. پس اينكه می فرمايد: «الصوم لی»؛ يعنی مانند من غيب و پنهان است، دارای صفت سلبی است.

حقيقت چهارم: روزه، اعلان محبت واقعی به خداوند

اما چهارم: روزه اعلان محبّت واقعی به محبوب است، آيا نماز اعلان محبت نيست؟ خير، نماز منافقين اعلان محبت نيست، ممكن است نماز كينه باشد، در پوشش نماز می روند، اما هيچ منافقی در پوشش روزه نمی رود، در تمام ماه رمضان های مدينه منافقين مخفيانه غذا می خوردند و بعد پشت سر پيامبر صلی الله عليه و آله می آمدند و به عنوان روزه دار اقتدا می كردند، چون روزه را قبول نداشتند، نماز می خواندند، اما به خاطر نيرنگ به مسلمين نماز می خواندند، و بتوانند اسرار مسلمان ها را كشف كنند يا زمينه ضربه زدن را فراهم كنند، هيچ منافقی روزه نمی گيرد. روزه مختص مؤمن محبّ است، به مؤمن می گويند چرا غذا

______________________________
(1)- يوسف (12): 70؛ «ای كاروان! يقيناً شما دزد هستيد!»




پر بازدید ترین مطالب سال
پر بازدید ترین مطالب ماه
پر بازدید ترین مطالب روز



گزارش خطا  

^