فارسی
يكشنبه 09 ارديبهشت 1403 - الاحد 18 شوال 1445
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

تواضع و آثار آن، ص: 380

اهل يك مملكت متواضع باشند، چه در جهت خدا و خلق، آن مملكت هيچ مشكلی نخواهد داشت. تمام مشكلات يك مملكت به خاطر سرپيچی ها، طغيان، بی مهری ها و در نهايت تكبّرها است. اگر همه تسليم قانون خدا و كشور شوند، هيچ مشكلی نخواهيم داشت. دادگستری ها به خاطر نداشتن ارباب رجوع بيكار می شوند.

از دولت بار مهمی كم می شود. تمام كلانتری ها بيكار می شوند، صبح همه دو صفحه رساله و يك قرائت قرآن می خوانند و كار آنها تمام می شود.

صبر و تواضع امام زين العابدين عليه السلام

كاربردترين حال اخلاقی تواضع است.

عموزاده در مسجد به امام زين العابدين عليه السلام توهين كرد، مردم به طرف او هجوم آوردند و از امام خواستند كه او را ادب كنند، به امام گفتم: تا كی می خواهی صبر كنی؟ بی ادبی و بی تربيتی را ديدی. فرمود: صبر نمی كنم. می روم تلافی می كنم.

دست ها به طرف خنجرها رفت و مشت ها گره شد، پنج شش نفر دنبال زين العابدين عليه السلام رفتند تا از امام حمايت كنند، مردم با خود می گفتند: به امام توهين می كند. در مسجد صدای خود را بلند می كند، هركس حرفی می زند، ديدند زين العابدين عليه السلام زير لب حرفهايی می زند، ايشان چه نقشه ای دارد؟ اما بعد متوجه شدند كه امام با خود اين آيه را تلاوت می كند،

«وَ الْكاظِمِينَ الْغَيْظَ وَ الْعافِينَ عَنِ النَّاسِ وَ اللَّهُ يُحِبُّ الْمُحْسِنِينَ» «1»

جلوی در خانه عموزاده رسيدند، پسر حضرت مجتبی عليه السلام، در زدند، خادم در را باز كرد، فرمود: عمو زاده ام تشريف دارند، عرض كرد: بله، فرمود: اگر می شود او را صدا كنيد، امام عليه السلام فرمود: عموزاده جان، آنچه در مسجد فرمودی اگر در من

______________________________
(1)- آل عمران (3): 134؛ «و خشم خود را فرو می برند، و از [خطاهایِ ] مردم در می گذرند؛ و خدا نيكوكاران را دوست دارد.»




پر بازدید ترین مطالب سال
پر بازدید ترین مطالب ماه
پر بازدید ترین مطالب روز



گزارش خطا  

^