فارسی
يكشنبه 09 ارديبهشت 1403 - الاحد 18 شوال 1445
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

تواضع و آثار آن، ص: 13

حساب كردم، از وقتی كه لباس علما را پوشيدم تا آن وقتی كه اين پول را به من دادند هجده سال است.

آثار عبادت

عبادت كرامت می آورد. كرامت؛ يعنی از او بخواهند و او در جواب تأخير نياندازد. روزه تركيبی از عرفان است كه به امر خدا می باشد، مبطلات و مقوّمات آن چيست؟ روزه تركيبی از تسليم است، خود را به خدا و فرمان خدا واگذار كردن است كه بگويم غذا نمی خورم، تواضع می كنم و روزه را می گيرم، و نيت من فقط برای تو است، و بدن خود را به ميدان می آورم كه معرفت، تسليم، تواضع و نيت را تحقق دهد. وقتی روزه را گرفتيد، آثار فراوانی دارد، يكی از آن آثار تقوا است.

«كُتِبَ عَلَيْكُمُ الصِّيامُ كَما كُتِبَ عَلَی الَّذِينَ مِنْ قَبْلِكُمْ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ» «1»

روح تقوا موجب می شود كه در پايان ماه رمضان با اين عبادت و تركيبات آن، شما يك عبدالله واقعی خواهيد شد.

آثار روزه ماه رمضان

به خاطر اين است كه می گويند اگر روزه دار در شب عيد فطر، خواسته های مثبت خود را از خدا بخواهد، خداوند اجابت می كند؛ يعنی روزه، شما را به كرامت می رساند و اثر ديگر آن، پروردگار فرموده «الصوم لی» روزه مال خود من است، اما در ساير عبادات، با هم شريك هستيم. اما روزه ويژه من است، «وأنا أجزی به» «2» پاداش روزه بر عهده خودم می باشد، در قيامت، اجر و ثواب روزه با من می باشد، حساب رسی با انبيا و ملائكه نيست؛ يعنی شما از فيض اين عبادت- كه تقوای در دنيا و پاداش ويژه الهی در آخرت است- غير از آن كرامت، بهره مند

______________________________
(1)- بقره (2): 183؛ «روزه بر شما مقرّر و لازم شده، همان گونه كه بر پيشينيان شما مقرّر و لازم شد، تا پرهيزكار شويد.»

(2)- الكافی: 4/ 63، باب ما جاء في فضل الصوم و الصائم..؛ «عَنْ أَبِي الصَّبَّاحِ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ عليه السلام قَالَ إِنَّ اللَّهَ تَبَارَكَ وَ تَعَالَی يَقُولُ الصَّوْمُ لِي وَ أَنَا أَجْزِي عَلَيْهِ.»




پر بازدید ترین مطالب سال
پر بازدید ترین مطالب ماه
پر بازدید ترین مطالب روز



گزارش خطا  

^