فارسی
يكشنبه 09 ارديبهشت 1403 - الاحد 18 شوال 1445
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

تواضع و آثار آن، ص: 100

«إِنَّما يَتَقَبَّلُ اللَّهُ مِنَ الْمُتَّقِينَ» «1»

مراتب تقوا

تقوا مراتب مختلفی دارد، يك مرتبه آن هم همين مرتبه عمل است. عمل براساس فقه و نيت خالص، از مراتب تقوا است و باعث می شود عمل به منزل قبول حق برسد و مورد پذيرش پروردگار عالم قرار بگيرد.

بعد از اينكه عمل را قبول كردند، اين عمل را در دنيا طبق آيات قرآن كريم به رحمانيت حقّ وصل می كنند؛ يعنی خدای مهربان پاداشی برای آن قرار داده است، به اين عمل در دنيا پاداش می دهند، پاداش های اين عمل هم مختلف است، اين طور كه از آيات قرآن و از روايات استفاده می شود، پاداش چنين عمل كننده ای آبرو در ميان مردم و محبوبيت در قلوب اهل ايمان است، پاداش چنين عمل كننده ای وسعت و گشايش رزق، طهارت باطن و آمرزش گناهان گذشته در دنيا است؛ يعنی نمی گذارم پرونده گناه به آخرت منتقل شود. همين جا پروردگار عالم از بركت اين عمل جامع و كامل، گناهان گذشته عبد را می آمرزد. «2»

نماز اول وقت، خاموش كننده آتش جهنم

وقتی كه نزديك وقت نماز می شد، پيغمبر اكرم صلی الله عليه و آله به مردم می فرمودند:

برخيزيد حركت كنيد و به اين نماز اول وقت رو بياوريد، برای اينكه آتش های افروخته شده از گناهانتان را با انجام اين عبادت خاموش كنيد. بعد از اينكه اين عمل جامع و كامل را قبول كردند؛ چون زمينه ای برای ردّ عمل وجود ندارد. عمل وقتی كه صورت ظاهرش الهی است، صورت باطنش هم الهی می شود، ادای تكليف قطعی، قبول شدنش و وصل شدن آن به رحمانيت پروردگار عالم در دنيا قطعی است و در آخرت هم عمل به رحيميت پروردگار وصل می شود، كه جلوه

______________________________
(1)- مائده (5): 27؛ «خدا فقط از پرهيزكاران می پذيرد.»

(2)- الكافی: 1/ 35، حديث 6؛ «حَفْصِ بْنِ غِيَاثٍ قَالَ قَالَ لِي أَبُو عَبْدِ اللَّهِ عليه السلام مَنْ تَعَلَّمَ الْعِلْمَ وَ عَمِلَ بِهِ وَ عَلَّمَ لِلَّهِ دُعِيَ فِي مَلَكُوتِ السَّمَاوَاتِ عَظِيماً فَقِيلَ تَعَلَّمَ لِلَّهِ وَ عَمِلَ لِلَّهِ وَ عَلَّمَ لِلَّهِ.»

و نيز در الكافی: 1/ 44، حديث 2؛ «جَابِرٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ عليه السلام قَالَ الْعِلْمُ مَقْرُونٌ إِلَی الْعَمَلِ فَمَنْ عَلِمَ عَمِلَ وَ مَنْ عَمِلَ عَلِمَ وَ الْعِلْمُ يَهْتِفُ بِالْعَمَلِ فَإِنْ أَجَابَهُ وَ إِلَّا ارْتَحَلَ عَنْهُ.»

و نيز الكافی: 70/ 1، حديث 7؛ «يُونُسَ رَفَعَهُ قَالَ قَالَ عَلِيُّ بْنُ الْحُسَيْنِ عليه السلام إِنَّ أَفْضَلَ الْأَعْمَالِ عِنْدَ اللَّهِ مَا عُمِلَ بِالسُّنَّةِ وَ إِنْ قَلَّ.»




پر بازدید ترین مطالب سال
پر بازدید ترین مطالب ماه
پر بازدید ترین مطالب روز



گزارش خطا  

^