فارسی
يكشنبه 09 ارديبهشت 1403 - الاحد 18 شوال 1445
قرآن کریم مفاتیح الجنان نهج البلاغه صحیفه سجادیه

تواضع و آثار آن، ص: 12

يك بنده واقعی بود، خدا فوراً خواسته او را مستجاب كرد. اين كار، از بشر برنمی آيد. تنها كاری كه آن جنّ و آصف بن برخيا انجام دادند، درخواست بود. به چه دليل درخواست آنها به اين سرعت جواب داده شد؟ زيرا به معنای واقعی عبادت رسيده بودند و از آثار عبادت واقعی، كرامت است.

كرامات مرحوم علامه طباطبايی

«1»

وجود مبارك مرحوم علامه طباطبايی صاحب تفسير «الميزان» فرمودند: زمانی كه در نجف تحصيل می كردم پدرم از درآمد مختصری كه از كشاورزی به دست می آورد مخارج مرا به نجف می فرستاد، روابط ايران و عراق تيره شد، مسافرت ها قطع شد. پول من تمام شد. هنگام مطالعه، فكر و ذهن من را، نداشتن خرجی مشغول كرده بود، چه خواهد شد؟ خجالت می كشيدم دردم را به كسی بگويم، يا از كسی پول قرض كنم. فكرم به هم ريخت. چشم خود را از روی كتاب برداشتم، نمی توانستم مطالعه خود را ادامه دهم، غرق غصّه بودم. صدای در بلند شد، رفتم در را باز كردم، يك چهره نورانی با لباس خاصّ كيسه پولی را به من داد و گفت:

سيدمحمد حسين تا زمانی كه پول از ايران برسد، اين خرجی كفاف تو را خواهد داد و بعد به من گفت: آيا در اين هيجده سال تو را تنها گذاشتيم؟ علامه گفت: آقا شما؟ آن شخص گفت: من شاه حسين هستم و رفت. باز هم فكر كردم، آيا من خواب ديدم يا بيدار بودم؟ ولی يقين كردم من خواب نبودم، كيسه را گرفتم. بعد از مدتی درس ها تعطيل شد. برای ديدن خانواده ام به تبريز آمدم.. وقتی در نجف بودم، به وادی السلام برای فاتحه اموات می رفتم، در تبريز نيز به قبرستان آمدم، در ميان قبرها می گشتم، يك سنگ قبری را ديدم كه بر روی آن شاه حسين نوشته شده بود، ايشان سيصد سال قبل مرده بود. بعد من فكر كردم چرا صاحب اين قبر وقتی پول را به من داد، گفت: هيجده سال؟ من كه بيست و چند سال در نجف بودم. بعد

______________________________
(1)- سيد محمدحسين طباطبايی در سال 1321 ه. ق در تبريز در خانواده ای اصيل متولد شد. بعد از دوران طفوليت و گذراندن دروس مكتب به درسهای حوزوی نزد مرحوم شيخ محمدعلی سرابی مشغول شد. سيد محمدحسين برای ادامه تحصيل راهی نجف اشرف شد و در همان روزهای اول شخصيت وارسته ای چون حاج ميرزا علی آقا قاضی رحمه الله به سراغ وی آمده و خطاب به او اينگونه می گويد: كسی كه به قصد تحصيل به نجف می آيد خوب است علاوه بر تحصيل از فكر تهذيب خود غافل نماند.

علامه مدت 11 سال در كنار مرقد اميرالمؤمنين عليه السلام كسب علم كرده و از محضر بزرگانی چون آية الله نائينی، سيد ابوالحسن اصفهانی، سيد حسين بادكوبه ای، سيد ابوالقاسم خوانساری، حجت، حاج ميرزا علی ايروانی، و ميرزا علی اصغر ملكی كسب فيض نمود. علامه در سال 1314 ه. ش به تبريز مهاجرت كرد. پس از 7 سال تدريس به قم مهاجرت نموده و در اين مدت تفسير شريف الميزان كه اين كتاب ثمر 20 سال تلاش شبانه روزی علامه است را تأليف نمودند.

از جمله شاگردان او: شهيد مطهری، شهيد بهشتی، امام موسی صدر، ناصر مكارم شيرازی، شهيد مفتح، مصباح يزدی، ابراهيم امينی، جوادی عاملی، حسن زاده آملی و غيره ... می باشند.

ايشان بعد از 81 سال عمر در جوار حرم حضرت معصومه عليها السلام رحلت كردند و همانجا به خاك سپرده شدند.




پر بازدید ترین مطالب سال
پر بازدید ترین مطالب ماه
پر بازدید ترین مطالب روز



گزارش خطا  

^